Το 13+1 και η επαναδιαπραγμάτευση!

Αντώνης Καλκαβούρας
Το 13+1 και η επαναδιαπραγμάτευση!
Μετά από απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, στην 2η αγωνιστική της Basket League θα ισχύσει ό,τι ορίζει ο κανονισμός για την εμπορική εκμετάλλευση του κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος. Σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης στοχεύουν οι ομάδες.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ διήρκεσε 3,5 ώρες, κύλησε μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων αλλά τελικά οι 13 από τις 14 ομάδες (ο Παναθηναϊκός ψήφισε "λευκό"), συμφώνησαν σε μία κοινή γραμμή.

Το βασικό θέμα είχε να κάνει με τη νέα συμφωνία της διοργανώτρια αρχή για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος και τις προεκτάσεις αυτής της συνεργασίας. Τι αποφασίστηκε; Να εφαρμοστεί κανονικά (για όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες) ο κανονισμός του προβλέπει πρόστιμο 20.000 Ευρώ σε όποια γηπεδούχο ομάδα δεν προβάλλει τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος (στοιχηματική εταιρία, που όμως είναι ευθέως ανταγωνιστική με τον βασικό χορηγό των 5 μεγαλύτερων συλλόγων της λίγκας) στο κέντρο του γηπέδου της ή δεν συμμορφωθεί στις υπόλοιπες εμπορικές επιταγές που προβλέπει η συμφωνία.

Επιπροσθέτως, οι 13 από τους 14 εταίρους του Συνδέσμου, συμφώνησαν να θέσουν άμεσα θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την εν λόγω εταιρία, καθώς οι όροι της, σε κάποια σημεία, κρίνονται αποικιοκρατικοί. Η συνέχεια από την ερχόμενη Τρίτη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα