«Ο Κουκ δεν είχε μάθει να μοιράζεται!»

«Ο Κουκ δεν είχε μάθει να μοιράζεται!»

«Ο Κουκ δεν είχε μάθει να μοιράζεται!»

bet365

Ο περσινός προπονητής του Ομάρ Κουκ στην Μπουντούτσνοστ, Λούκα Παβίτσεβιτς, αναλύει στο gazzetta.gr τον 34άχρονο γκαρντ που απασχολεί, εσχάτως, τον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση του Ομάρ Κουκ ήλθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε αναζήτηση παίκτη ώστε να καλύψει το κενό του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τέθηκε off για τους επόμενους δυο μήνες.

Ο 34άχρονος γκαρντ αγωνίστηκε πέρσι στην Μπουντούτσνοστ και ο πρώην προπονητής του και άλλοτε κόουτς του Πανιωνίου, Λούκα Παβίτσεβιτς, μιλάει στο gazzetta.gr με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό, με διαβατήριο Μαυροβουνίου, point guard.

Εξηγεί, μάλιστα, ότι η ηλικία δεν είναι πρόβλημα για τον Κουκ ωστόσο παραδέχεται ότι η μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο είναι να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα είναι αυτός που θα κουβαλάει το φορτίο, αλλά θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στην περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού.

«Κατ' αρχάς, ο Ομάρ Κουκ είναι παίκτης που λειτουργεί πολύ με το ένστικτο. Κλασσικός point guard και πνευματικά έτοιμος ώστε να κουμαντάρει μια ομάδα με το όνομα, το μέγεθος, τις απαιτήσεις και την πίεση που έχει μάθει να λειτουργεί και, κυρίως να επιβιώνει ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός! Οι αριθμοί του μπορεί να μην εντυπωσιάζουν όμως ανεβάζει επίπεδο τις ομάδες και τους συμπαίκτες του. Πριν από λίγα χρόνια, ήταν ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς γκαρντ που αγωνίζονταν στην Ευρώπη! Τα χρόνια πέρασαν, όμως έχει ακόμα την ποιότητα και, κυρίως, την εμπειρία ώστε να καλύψει αυτή την... αδυναμία!

Είναι πολύ δύσκολο να φέρεις έναν παίκτη για δυο μήνες και να του ζητήσεις να πάρει στις πλάτες του έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό, ώστε να προσαρμοστεί αμέσως! Πολλοί θα πουν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να φέρει έναν νεώτερο παίκτη, με ενθουσιασμό! Θα σας, θυμίσω, λοιπόν, ότι ο Ομάρ πέρσι ήταν ο playmaker της Μπουντούτσνοστ, μιας ομάδας που ήταν στην κορυφή της Αδριατικής Λίγκας στις τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season. Πάνω από παραδοσιακές ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Παρτιζάν και η Τσεντεβίτα. Ο Κουκ ήταν ο playmaker της ομάδας που είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα!

Τώρα σε ό,τι αφορά την πίεση, πιστεύω ότι μπορεί να αντέξει και να βοηθήσει την ελληνική ομάδα. Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του να είναι, ακριβώς, αυτό. Ότι δηλαδή τόσα χρόνια δεν είχε μάθει να μοιράζεται τον χρόνο συμμετοχής. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Να μάθει και να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα είναι κυρίως αυτός που θα κουβαλάει το φορτίο, ότι θα έχει συμπληρωματικό ρόλο. Αν με ρωτάτε, θεωρώ πως είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, είναι ένας από τους καλύτερους τύπους που έχω συνεργαστεί ποτέ! Είναι πολύ ανταγωνιστικός, αφοσιωμένος στην ομάδα, ο σωστός άνθρωπος για τη σωστή θέση.

Οι ευθύνες θα είναι διαφορετικές... Η Μπουντούτσνοστ είναι μια ομάδα που παλεύει για την πρόκριση στο Final-4 της Αδριατικής Λίγκας και συμμετέχει στο EuroCup. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας οργανισμός που διεκδικεί τη συμμετοχή του στα ημιτελικά της EuroLeague και παλεύει για τον τίτλο! Σε κάθε περίπτωση, το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού ξέρει καλά τη δουλειά, θέλει έναν έτοιμο παίκτη και ο Κουκ είναι ίσως μια από τις καλές περιπτώσεις. Παρά την ηλικία του, μπορεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο του ζητηθεί» κατέληξε ο 48άχρονος προπονητής, που παραμένει χωρίς ομάδα ενώ ήταν μέλος της «χρυσής» ομάδας της Γιουγκοπλάστικα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα