Σέχοβιτς: «Δώστε την μπάλα στον Ντράγκι»

Σέχοβιτς: «Δώστε την μπάλα στον Ντράγκι»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σέχοβιτς: «Δώστε την μπάλα στον Ντράγκι»

bet365

Είναι αρκετοί οι... τίτλοι που συντροφεύουν τον Τάντια Ντραγκίτσεβιτς και ο παλιός συμπαίκτης του στην Μπουντούτσνοστ, Σουάντ Σέχοβιτς, φρόντισε να... αποκαλύψει μερικούς στο Gazzetta.gr.

Ο Ντραγκίτσεβιτς συμπεριλαμβάνεται στη συνομοταξία των ανθρώπων που έχουν το εξής χάρισμα: Μια ματιά είναι αρκετή για να περάσουν ακτινογραφία τον συνομιλητή τους. Αυτό αντιλήφθηκαν στον Άρη, στην πρώτη συνάντησή τους μαζί του. Ο Σέρβος φόργουορντ έφθασε “διαβασμένος” στη Θεσσαλονίκη. Είχε φροντίσει – μέσω του διαδικτύου – να παρακολουθήσει κάποιους αγώνες του Άρη για να πάρει μια γεύση από το νέο του περιβάλλον, ήξερε και το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας. Γενικότερα, είναι έξυπνος άνθρωπος, με μπασκετική σκέψη και κουλτούρα, αλλά και εγωιστής. «Εγώ θα πω ότι είναι ηγέτης», μας διόρθωσε ο Σουάντ Σέχοβιτς.

Ο 29χρονος γκαρντ τον γνωρίζει πολύ καλά καθώς την περσινή σεζόν συνυπήρξαν στην Μπουντούτσνοστ. Τότε είχαν τεθεί αντιμέτωποι του Άρη στην κανονική διάρκεια του Eurocup. Κατά μία διαβολική σύμπτωση, οι δύο εκείνοι αγώνες τελείωσαν (περίπου) με το ίδιο σκορ και είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Οι φιλοξενούμενοι κατατροπώθηκαν. Στο Nick Galis Hall, ο Άρης είχε επιβληθεί με 75-57, σ' εκείνο το παιχνίδι είχε διασωθεί αποκλειστικά ο «Ντράγκι» σημειώνοντας 16 πόντους. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου στην Ποντγκόριτσα, έβαλε τους περισσότερους από τους 13 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης “χάθηκε” στο παρκέ και ηττήθηκε με 75-56.

Κατά την κοινή παρουσία τους στην ομάδα από το Μαυροβούνιο, Σέχοβιτς και Ντραγκίτσεβιτς ανέπτυξαν φιλική σχέση, ανήκουν εξάλλου και στην ίδια μπασκετική γενιά. Ο Ντραγκίτσεβιτς... πάτησε το 30ο έτος της ηλικίας του, ο Σέχοβιτς θα πρέπει να... περιμένει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. «Θυμάμαι ακόμη τις συζητήσεις μας στον πάγκο», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Ντραγκίτσεβιτς είναι έξυπνος παίκτης. Συζητούσαμε πολύ τόσο πριν όσο και στη διάρκεια των αγώνων γιατί διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια. Γενικότερα είναι ωραίος τύπος, θα έλεγα ότι πέρυσι είχαμε μια καλή χρονιά. Ως συμπαίκτης είναι ανοιχτός χαρακτήρας, δε θα διστάσει να έρθει να σου μιλήσει και να σε βοηθήσει. Δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στην προσαρμογή του στον Άρη».

Την περσινή σεζόν, ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Αδριατικής Λίγκα. Αυτός ο τίτλος τον συντροφεύει ερχόμενος στον Άρη. «Είναι πολύ επιθετικός παίκτης. Πέρα από τους αριθμούς, πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι πετυχαίνει πόντους έχοντας τις άμυνες προσαρμοσμένες επάνω του. Δεν είναι τόσο εύκολο για τον οποιονδήποτε. Γενικότερα, δίνει ενέργεια στην ομάδα, αυτό εισέπραξα εγώ κατά την περσινή συνεργασία μας», σημείωσε ο Σουάντ Σέχοβιτς και αναφέρθηκε στο κύριο χαρακτηριστικό του. «Είναι ηγέτης και κυρίως ο παίκτης που όχι μόνο δεν θα φοβηθεί, αλλά θα επιδιώξει να πάρει την μπάλα στην τελευταία κρίσιμη επίθεση. Αυτό το στοιχείο δεν το έχουν πολλοί».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα