Έχει... τζάμπολ σήμερα!

Γιώργος Κούβαρης
Έχει... τζάμπολ σήμερα!
Πρεμιέρα σήμερα για την Basket League, με δέκα ομάδες να ρίχονται στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ την Κυριακή θα πέσει η αυλαία με άλλες δύο αναμετρήσεις.

Δεν πέρασαν καλά – καλά πέντε μήνες από τη στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης έστελνε τη μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού και χάριζε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, έφτασε κιόλας η στιγμή για την έναρξη της νέας σεζόν!

Οι δέκα από τις 14 ομάδες της Basket League ετοιμάζονται σήμερα για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς, ενώ η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την διεξαγωγή άλλων δύο παιχνιδιών.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει την κούρσα για την υπεράσπιση των σκήπτρων από την Αμαλιάδα και το παιχνίδι με τον Κόροιβο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους Πάτρικ Γιανγκ (ιγμορίτιδα) και Γιάννη Αθηναίου (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) την ώρα που στον Κόροιβο προσπαθούν να... επανέλθουν μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο.

Ο Αρης υποδέχεται στο «Nick Galis Hall» τα Τρίκαλα και ο Δημήτρης Πρίφτης αναμένεται να στερηθεί τις υπηρεσίες του Μάικλ Τζένκινς. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επιστροφή ενός... Μπάρλοου στο Αλεξάνδρειο. Ο Κέλσι Μπάρλοου, γιος του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, Κένεθ Μπάρλοου, θα κάνει ντεμπούτο στην Basket League και μάλιστα στο γήπεδο όπου είχε μεγαλουργήσει ο πατέρας του.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στη Λευκάδα, μεταξύ της νεοφώτιστης Δόξας και του ΠΑΟΚ. Ίσως όχι τόσο αγωνιστικά, όσο εξωαγωνιστικά, αφού θα διεξαχθεί η 5η κόντρα του Σούλη Μαρκόπουλου με τον Χάρη Μαρκόπουλο. Μέχρι στιγμής ο... παλιός είναι αλλιώς, αφού ο μπαμπάς Μαρκόπουλος μετράει τρεις νίκες έναντι μίας του γιου του. Φυσικά όλα τα ματς ήταν μεταξύ ΠΑΟΚ-Κόροιβου, αφού ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλαβε φέτος την τεχνική ηγεσία της Δόξας.

Στο Λαύριο θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Κύμης. Οι Ευβοιώτες θα κάνουν... ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που ισχύει και για τον προπονητή της ομάδας Βασίλη Μπρατσιάκο, ο οποίος θα κοουτσάρει για πρώτη φορά στην Basket League.

Ιδιαίτερα αμφίρροπο αναμένεται το παιχνίδι στη Ρόδο μεταξύ του Κολοσσού και του Ρεθύμνου. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Χρήστο Σαλούστρο ενώ στα μεταξύ τους ματς μετρούν και πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις εντός έδρας. Η τελευταία νίκη των Κρητικών σημειώθηκε τη σεζόν 2013-14 με 76-66.

Η πρεμιέρα της Basket League θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο (κεκλεισμένων των θυρών) ΟΑΚΑ τον νεοφώτιστο Προμηθέα. Οπως είναι γνωστό, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Νίκολς και Φελντέιν, ενώ οι Πατρινοί δεν θα έχουν τον Κίκι Κλαρκ με τον οποίο συμφώνησαν την Παρασκευή.

Τέλος, το καλύτερο ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στην Πάτρα, όπου ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS - ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KING 8 Οκτωβρίου 2016 17:00 ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ / NS2 / NS2 HD

ΑΡΗΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES 8 Οκτωβρίου 2016 17:00 NICK GALIS HALL / NS2 / NS2 HD

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΑΟΚ 8 Οκτωβρίου 2016 17:00 Κ.Γ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ/ NS2 / NS2 HD

ΛΑΥΡΙΟ DHI - ΚΥΜΗ SEAJETS 8 Οκτωβρίου 2016 17:00 Κ.Γ. ΛΑΥΡΙΟΥ / NS2 / NS2 HD

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8 Οκτωβρίου 2016 18:30 Δ.Κ.Γ. ΗΛΙΔΑΣ / NS3 HD

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. CARNA - ΑΕΚ 9 Οκτωβρίου 2016 17:00 Κ.ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΑΣ / NS1 HD

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ SUPERFOODS‏ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 9 Οκτωβρίου 2016 19:00 OΑΚΑ / NS2 HD

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα