Υπεγράφη η συμφωνία στον ΕΣΑΚΕ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΟΜΑΔΕΣ;

Υπεγράφη η συμφωνία στον ΕΣΑΚΕ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με στοιχηματική εταιρία, για την βασική χορηγία του πρωταθλήματος, έχει πλέον και την βούλα της υπογραφής και μένει να δούμε πως θα εφαρμοστεί στα γήπεδα των ομάδων που έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, λόγω ΟΠΑΠ.

Υπεγράφη η συμφωνία στον ΕΣΑΚΕ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο ΕΣΑΚΕ ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την βασική χορηγία του πρωταθλήματος, υπογράφοντας (με στοιχηματική εταιρία) συμβόλαιο δύο ετών που θα αποφέρει (1,04 + 1,26 εκατομμύρια Ευρώ) από περίπου 75.000 Ευρώ σε καθεμία από τις 14 ομάδες. Βέβαια, τα «δύσκολα» τώρα αρχίζουν για τη διοργανώτρια αρχή, αφού μένει να μάθουμε πως θα αντιδράσουν οι 4+1 μεγάλες ομάδες, οι οποίες ήδη έχουν υπογράψει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr και ο Άρης, έχουν συνάψει χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχουν να αντιμετωπίσει το λεγόμενο "conflict of interest", αφού στην ουσία «συγκρούονται» εταιρείες ευθέως ανταγωνιστικές.

Μένει να δούμε αν θα αποδεχθούν οι συγκεκριμένες ομάδες να εφαρμόσουν τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ (μεταξύ άλλων η διαφήμιση στο κέντρο του γηπέδου) ή αν θα υπάρξει διαφορετική εξέλιξη.

Η συμφωνία ισχύει από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οπότε η ερχόμενη εβδομάδα θα μας λύσει τις συγκεκριμένες απορίες. Θυμίζουμε ότι όποια ομάδα δεν συμμορφωθεί στις επιταγές του κανονισμού, τιμωρείται με πρόστιμο 20.000-40.000 Ευρώ, ενώ την δεύτερη φορά που θα παρατηρηθεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Best of internet