Με την πλάτη στον... τοίχο τέσσερις Έλληνες διαιτητές

Με την πλάτη στον... τοίχο τέσσερις Έλληνες διαιτητές

bet365

Γκόντας, Παπαπέτρου, Κορομηλάς και Φούφης αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην σφυρίξουν φέτος στην Basket League. Αιτία η συμμετοχή στην EuroLeague.

Η κόντρα της FIBA με την EuroLeague συνεχίζεται σε ένα ακόμη επίπεδο. Η ΕΟΚ στην οποία ανήκει η ΚΕΔ ενημέρωσε τους Κορομηλά, Γκόντα, Φούφη και Παπαπέτρου οι οποίοι είναι διαιτητές EuroLeague και EuroCup πω δεν θα ορίζονται σε αναμετρήσεις της Basket League.

Αιτία ουσιαστικά είναι η παρουσία τους στα παιχνίδια του EuroCup και όχι σε αυτά της EuroLeague. Η δεύτερη διοργάνωση είναι αυτή που ενοχλεί την διεθνή ομοσπονδία κι έτσι οι συγκεκριμένοι τέσσερις διαιτητές θα πρέπει να διαλέξουν. Η μία περίπτωση είναι να σφυρίζουν μόνο αναμετρήσεις των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Τζόρντι Μπερτομέου και η άλλη είναι να σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Fiba Champions League.

Ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησία EuroLeague, Βρετανός, Στόουκς διεμήνυσε πως δε γίνεται να μη σφυρίζουν και σε αγώνες για το EuroCup κι έτσι πλέον η απόφαση είναι στο χέρι των συγκεκριμένων διαιτητών.

Λόγω της έναρξης της Α1 πριν των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι Κορομηλάς, Γκόντας, Φούφης και Παπαπέτρου έχουν οριστεί σε αγώνες της 1ης αγωνιστικής.

Να ξεκαθαριστεί πως δεν μπορεί να τους επιβληθεί επίσημη τιμωρία και απλά η ΕΟΚ τους ενημέρωσε πως δε θα ορίζονται στις εγχώριες αναμετρήσεις. Επίσης ο Χρίστος Χριστοδούλου λόγω ότι έχει συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας του δεν βρίσκεται ανάμεσα στη συγκεκριμένη «τετράδα».

Οι τέσσερις διαιτητές οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για τις προθέσεις τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα