«Run Will… run»

«Run Will… run»

«Run Will… run»

bet365

Εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, δύο φωνές κυριαρχούν στο μυαλό του Ουίλ Κάμινγκς και του λένε... «Run Will… run». Η μία ανήκει στον πατέρα του και η δεύτερη στον προπονητή του στον Αρη, Δημήτρη Πρίφτη.

Συνήθως, οι ιστορίες που συντροφεύουν τους Αμερικανούς που έρχονται για το… μεροκάματο στην Ελλάδα εμπεριέχουν δύσκολα παιδικά χρόνια, διαφυγή από τα γκέτο, συμμετοχή σε συμμορίες και μερικά σκάνδαλα. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Ουίλ Κάμινγκς είναι ξεχωριστός.

Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν και αναζητήσει στοιχεία για τον Αμερικανό θα διαπιστώσει μόλις ένα… ψεγάδι. Για την ακρίβεια, θα σταθεί στην εποχή κατά την οποία η αυστηρή μητέρα του έφθασε στο σημείο να του απαγορεύσει να πηγαίνει στην προπόνηση. Έχοντας στα χέρια της τον βαθμό του «κανακάρη» της από ένα τεστ, ανέβασε πίεση βλέποντας κακό βαθμό. Δίχως ενδοιασμούς, ξεκαθάρισε ότι θα αναγκαστεί να του «κόψει» το μπάσκετ αν δεν βελτιωθεί στα μαθήματα. Ο Κάμινγκς στρώθηκε στο διάβασμα σε σημείο μάλιστα – στην τελευταία του σεζόν στο πανεπιστήμιο Temple – να είναι ο 34ος στη λίστα των πιο μορφωμένων αθλητών μπάσκετ σε όλα τα κολλέγια της Αμερικής.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν πανεπιστήμια που δίνουν ελάχιστη βάση στα μαθήματα αλλά και το αντίστροφο. Επιδιώκουν τη διασημότητα μέσα από τις επιδόσεις των ομάδων, γεγονός το οποίο ως ένα βαθμό μπορεί να οδηγήσει και στην αμφισβήτηση των γνώσεων που μπορεί να έχει ένας παίκτης βάσει πτυχίου. Ο Ουίλ Κάμινγκς στοιχειοθετεί μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, λόγω της δίψας του για μάθηση.

Αγωνιστικά, χαρακτηρίζεται από τις υψηλές ταχύτητες, έτσι έχει μάθει να κινείται και με γοργά βήματα έχει εισβάλει στην καθημερινότητα των φιλάθλων του Αρη. Στον πρόσφατο αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με την Κύμη, η δική του ενέργεια ήταν κομμάτι που έκανε τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο και στο εντυπωσιακό 38-9 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Κι όμως, ο προπονητής του Αρη δεν σταμάτησε να του φωνάζει… «Run Will… run».

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος στη ζωή του 24χρονου γκαρντ που του δίνει σχετική κατεύθυνση. Πρώτος ήταν ο πατέρας του, ο άνθρωπος που του έμαθε να τρέχει. Σήμερα, είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και είναι αλήθεια ότι διανύει μια δύσκολη περίοδο λόγω των όσων συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. «Ο πατέρας μου υπήρξε αθλητής στίβου και νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό. Είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε να τρέχω. Η βοήθειά του στο να αποκτήσω ταχύτητα ήταν πολύ σημαντικότερη. Ηταν όμως σημαντικότερο το γεγονός ότι μου έμαθε πότε πρέπει να ζορίζω τον εαυτό μου, πώς να τοποθετώ το κορμί μου για να έχω την απαιτούμενη έκρηξη», είπε ο Αμερικανός στο Gazzetta.gr. Και δεν επιδέχεται αμφιβολίας ότι ο Κάμινγκς λειτουργεί στα δικά του σπριντ, σα να βλέπεις αθλητή στίβου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης που συνηθίζει να ξεψαχνίζει τα πάντα πριν την τελική επιλογή ενός αθλητή, είχε «ρουφήξει» το βιογραφικό του Ουίλ Κάμινγκς. Γνώριζε δηλαδή ότι η ταχύτητα είναι το στοιχείο του. Γι’ αυτόν τον λόγο, ευθύς εξαρχής στάθηκε στο transition game. «Ο κόουτς μου λέει συνεχώς να τρέχω. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι του παιχνιδιού μου. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία γιατί καταλαβαίνει τη ψυχολογία του αθλητή και τις δυσκολίες που έχει να διαχειριστεί. Νιώθω την εμπιστοσύνη του, προσπαθεί να μην ‘φουσκώσει’ το μυαλό μου με πίεση κι εκτός του τρεξίματος στο παρκέ, απαιτεί να παίζω πικ εν ρολ, να δίνω ενέργεια και ταχύτητα στην άμυνα, αλλά δεν μου απαγορεύει και την ελευθερία κινήσεων. Όταν ένας προπονητής σου δίνει αυτή την ελευθερία, αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της πίστης του σε σένα. Κι εγώ όμως είναι αναγκαίο να ελέγξω τα λάθη», συμπλήρωσε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα