Αποπληρώθηκε ο Τρινκιέρι

Αποπληρώθηκε ο Τρινκιέρι

Γιάννης Σταυρουλάκης
Αποπληρώθηκε ο Τρινκιέρι

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι αποπληρώθηκε για το ποσό που είχε λαμβάνειν από την ΕΟΚ και ο νομικός εκπρόσωπός του , Αλέξανδρος Βαγιάτας, μας θυμίζει τι προηγήθηκε, κάνοντας αποκαλύψεις.

Τον Ιανουάριο του 2013 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι ο Αντρέα Τρινκιέρι θα είναι ο κόουτς της Εθνικής Ανδρών τα επόμενα δυο χρόνια, αντικαθιστώντας τον Ηλία Ζούρο.

Ο τότε προπονητής της Καντού πήρε το χρίσμα από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, κάνοντας λόγο για «μεγάλο αίσθημα ευθύνης» κατά την παρουσίασή του. Παρ' όλα αυτά, η συνεργασία των δυο πλευρών διεκόπη πρόωρα, μετά την αποτυχία της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά.

Έκτοτε ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη μεταξύ Τρινκιέρι και ΕΟΚ, σχετικά με τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο νυν προπονητής της Μπάμπεργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έγινε η εξόφληση του Ιταλού προπονητή επί του ποσού των 110.000 ευρώ που του είχε επιδικάσει από τις 21/11/2014 το μπασκετικό διαιτητικό δικαστήριο (BAT). O νομικός εκπρόσωπος του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού, Αλέξανδρος Βαγιάτας, μίλησε στο gazzetta.gr, θυμίζοντας τι είχε προηγηθεί μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Αρχικά προσπαθήσαμε να βρούμε συναινετική λύση με την Ελληνική Ομοσπονδία, κάτι που τελικώς δεν επετεύχθη. Έτσι, λοιπόν, προσφύγαμε στο BAT που εξέδωσε την απόφασή του τον Νοέμβριο του 2014. Εν συνεχεία η ΕΟΚ θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων προς τον πελάτη μου σε δόσεις. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πρότειναν την αποπληρωμή του Αντρέα Τρινκιέρι σε τέσσερις δόσεις μέσα στο 2015. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποδέχτηκε την πρόταση κι έτσι η πλευρά μας δεν είχε πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά, δεν κατεβλήθη ούτε σεντ!», μας είπε αρχικά ο δικηγόρος του Ιταλού τεχνικού.

Συνέχισε, δε, λέγοντας, πως «από τη στιγμή που παρήλθε η περίοδος που η Ομοσπονδία όφειλε να καταβάλει τις πρώτες δυο δόσεις, ξεκινήσαμε τη διαδικασία προκειμένου η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου να αναγνωριστεί στην Ελλάδα. Η πλευρά μας κατέφυγε στα ελληνικά πολιτικά δικαστήρια κι ενώ μάς υποσχέθηκαν ότι θα καταβληθούν τα χρήματα από την επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Δεν κατεβλήθη ούτε σεντ! Τον Ιουλίου του 2016 προχωρήσαμε στην κατάσχεση του λογαριασμού που έχει η ΕΟΚ στην Eurobank.

Γνωρίζετε ότι η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πήρε τη μεγαλύτερη χορηγία μέσα στο 2015 (σ.σ.: 1.302.574 ευρώ); Η FIBA ήταν υποχρεωμένη να τιμωρήσει την ΕΟΚ, από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά αγνόησε την απόφαση του BAT και δεν κατέβαλε τις δόσεις. Δεν το έκανε, ωστόσο, γιατί ήταν Ομοσπονδία. Αν μιλούσαμε για κάποιο σύλλογο, θα είχε επιβληθεί ποινή!» κατέληξε ο νομικός εκπρόσωπος του Αντρέα Τρινκιέρι, αποκαλύπτοντας δύο σημαντικές ειδήσεις. Το ότι η υπόθεση έληξε με τον Ιταλό τεχνικό της Μπάμπεργκ να εξοφλείται πλήρως και το ότι ανά περίσταση, η FIBA ακολουθεί άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά...

 

Τελευταία Νέα