Αθηναίου: «Ομάδα δεμένη κι έτοιμη για τα δύσκολα»

Αθηναίου: «Ομάδα δεμένη κι έτοιμη για τα δύσκολα»

Αντωνία Σπανού
Αθηναίου: «Ομάδα δεμένη κι έτοιμη για τα δύσκολα»
Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο gazzetta.gr και ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός καλείται ν' ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της νέας σεζόν. Το απαιτητικό πρόγραμμα της διαφοροποιημένης Euroleague, ο δυνατός Παναθηναϊκός και η δική του δεύτερη χρονιά που τον βρίσκει πιο έτοιμο.

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο gazzetta.gr στην πρόσφατη την Media Day του Ολυμπιακού και στάθηκε κυρίως στο πλεονέκτημα που έδωσε στην ομάδα του το γεγονός πως η προετοιμασία κύλησε δίχως προβλήματα έτσι ώστε βρεθεί η απαραίτητη χημεία για τη φετινή προσπάθεια σε όλες τις διοργανώσεις.

«Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι ήμασταν όλα τα παιδιά από την αρχή της προετοιμασίας μαζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε και τους καινούργιους στο πρόγραμμα και στην φιλοσοφία του κόουτς, αλλά και να βρεθούμε όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ μας.

Επίσης το ότι αγωνιστήκαμε όλοι μαζί στα φιλικά είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα η δυσκολία των φιλικών ανέβηκε σταδιακά και σίγουρα δεν δείξαμε στο τελευταίο φιλικό το πρόσωπο που θα θέλαμε απέναντι στην Εφές.

Νομίζω όμως ότι όλα αυτά τα συμπεράσματα που βγάζουν οι προπονητές και βλέπουμε εμείς στο βίντεο και στα μίτινγκ, μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα , θα μας βελτιώσουν και θα είμαστε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων».

Ο διεθνής γκαρντ δεν δίστασε να σχολιάσει και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού, τονίζοντας όμως ότι θα ήταν λάθος να παρασυρθεί ο Ολυμπιακός. Το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα είναι το δόγμα της ομάδας και για την φετινή χρονιά.

«Και ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί πάρα πολύ. Έγιναν κάποιες αλλαγές και νομίζω ότι και εκείνοι θα εμφανιστούν πολύ δυνατοί φέτος.

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι πάνω απ' όλα να κοιτάμε την δικιά μας ομάδα, να δούμε εμείς σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε, όταν θα έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα έχουμε και άλλα δύσκολα παιχνίδια και στην Euroleague, τα οποία δεν μπορούμε να παραβλέπουμε.

Αυτό που θέλουμε εμείς σαν ομάδα είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Σίγουρα ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα και για εμάς αλλά και για εκείνους, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση ξεχωριστά».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη σκεφτεί πως η χρονιά θα είναι απαιτητική, αλλά σύμφωνα με τον Γιάννη Αθηναίου, όλοι έχουν επίγνωση και δουλεύουν για να παρουσιαστούν έτοιμοι.

«Το πιο σημαντικό ότι ήμασταν όλοι μαζί από την αρχή της προετοιμασίας.

Οπότε αυτό βοηθάει και τους προπονητές αλλά και εμάς τους παίκτες να δεθούμε ακόμα πιο πολύ και να είμαστε έτοιμοι στην αρχή των υποχρεώσεων της ομάδας.

Η Euroleague φέτος όντως θα είναι πολύ πιο δύσκολη, θα υπάρχουν κάποιες εβδομάδες που θα έχουμε 3 παιχνίδια μαζί με το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλά ταξίδια, επίπονα ταξίδια .

Εμείς όμως κάνουμε πρωταθλητισμό και όλα αυτά θα πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις.

Νομίζω οι προπονητές το ξέρουν πολύ καλά αυτό, όπως και ο γυμναστής, και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και θα δουλεύουμε όλη την σεζόν».

Κλείνοντας ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ τόνισε πως ευελπιστεί η δική του, δεύτερη χρονιά στην ομάδα να τον βρει ακόμα πιο έτοιμο ώστε να βοηθήσει σε κάθε ευκαιρία.

«Για οποιονδήποτε παίκτη η 2η χρονιά στην ίδια ομάδα, με σχεδόν όλους τους ίδιους συμπαίκτες είναι καλύτερη. Θα είναι όλα πιο γνώριμα σε εμένα. Θα προσπαθήσω και θέλω να είμαι καλύτερος από πέρυσι.

Κάθε φορά που θα μου ζητηθεί, θέλω να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα