Ένα φιλικό ήταν και τίποτα άλλο

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ένα φιλικό ήταν και τίποτα άλλο

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές και χαίρεται για το χρονικό σημείο, αλλά και τον τρόπο που ήρθε αυτή η εμφάνιση.

Πολλές είναι οι φορές που μία ήττα μπορεί να αποδειχθεί πιο ευεργετική από μία νίκη. Αν μιλάμε για φιλική αναμέτρηση τότε αυτό είναι ακόμη καλύτερο.

Προς Θεού δε θα «χρυσώσω» το χάπι της απόδοσης των Πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά από την άλλη δε θα σημάνω και συναγερμό για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την Εφές. Σε τούτο το σημείο αξίζει να τονίσω την υπεροπλία και την ποιότητα της τουρκικής ομάδας. Κλασική ομάδα Περάσοβιτς και ιδιαίτερα φορμαρισμένη σαν να παίζει σε επίσημες υποχρεώσεις. Ομάδα γεμάτη ταλέντο, δημιουργία και αθλητικότητα που θα κάνει ζημιές στην Τουρκία και την Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μπήκε χωρίς συγκέντρωση και χωρίς καθαρό μυαλό. Η Εφές κάρφωνε τη μία μπάλα μετά την άλλη και βρήκε ρυθμό από τους συνεχείς αιφνιδιασμούς. Ακόμη και τις φορές που αστοχούσαν φρόντισαν να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ και να σκοράρουν σε δεύτερο χρόνο.

Οι Τούρκοι σκόραραν 28 πόντους από δεύτερη ευκαιρία!

Και να ήταν μόνο αυτά… Ήρθαν και οι κακές επιστροφές στην άμυνα, στοιχείο στο οποίο δε μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα κακώς κείμενα των Πειραιωτών ήταν φυσικά πολλά περισσότερα από τα θετικά, τα οποία φρόντισαν να βγάλουν στο παρκέ δύο καλά πεντάλεπτα. Στην αρχή της τρίτης και της τέταρτη περιόδου. Σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν η καλή ομάδα που είδαμε και την Παρασκευή με τους Σέρβους.

Επιτρέψτε μου να σταθώ σε δύο παίκτες ατομικά.

Θα ξεκινήσω με τον Δημήτρη Αγραβάνη. Χάρη σε αυτόν ξαναμπήκε ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση της νίκης. Έβγαλε ενέργεια, έπαιξε αμυνάρα, έκοψε δύο φορές αντιπάλους του και πρόσφερε και έκανε όλα πρέπει να βγάζει στο παρκέ κάθε μέρα.

Ο Έρικ Γκριν μπορεί να μην έπαιξε καθόλου καλά, αλλά με εντυπωσίασε το ένσικτο και η νοοτροπία του. Χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που έπαιξε στον ολυμπιακός κάποιος που να μπορεί να δημιουργήσει ύστερα από ένας εναντίον ενός. Επίσης ο Αμερικανός παρά το κακό βράδυ δε δίσταζε να ξαναπάρει προσπάθειες. Δεν έκανε δεύτερη σκέψη ύστερα από κάποιο άστοχο σουτ.

Αυτά είναι καλά στοιχεία.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Εφές στις 20 Οκτωβρίο, σε λιγότερο από ένα μήνα και σίγουρα ο Σφαιρόπουλος έκρυψε πράγματα (το ίδιο πιθανώς να έκανε κι ο Περάσοβιτς). Ως ήττα πάντως καλό θα κάνει ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης σε λίγο καιρό.

ΥΓ 2: 10 επιθετικά ριμπάουντ η Εφες, 10 αιφνιδιασμούς έβγαλε και 10 λάθη είχε ο Ολυμπιακός.

ΥΓ 3:. Όμορφο τουρνουά, ωραίο μπάσκετ και ατμόσφαιρα όπως πρέπει να είναι σε όλα τα γήπεδα. Μακάρι να γίνει θεσμός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.