Ο Πεδουλάκης κι ο τελικός EuroLeague με τον... Ολυμπιακό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 88-90

Ο Πεδουλάκης κι ο τελικός EuroLeague με τον... Ολυμπιακό

Ο Πεδουλάκης κι ο τελικός EuroLeague με τον... Ολυμπιακό

Όσο ενδιαφέρον είχε η ήττα του Παναθηναϊκού απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-90) στη Μόσχα, άλλο τόσο είχαν οι ερωτήσεις στον Αργύρη Πεδουλάκη στη συνέντευξη Τύπου.

Ο 52χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε απ' το USH CSKA για...

...την ήττα στην πρεμιέρα του IX Gomelsky Cup: «Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά μόνο απ' την πλευρά της Μακάμπι. Εμείς δε βάλαμε καλά το σώμα μας στη μάχη. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Μπορεί να έχουμε ταλέντο στην επίθεση, αλλά, αν δεν παίξουμε άμυνα, νομίζω ότι δε θα έχουμε και καλή συνέχεια. Δοκιμάσαμε πράγματα και μέσα απ' τα λάθη, που είδαμε, πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε».

...το νέο σύστημα της EuroLeague: «Είναι ένα καινούριο σύστημα αυτό της EuroLeague. Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Φαινομενικά έχει κάποια καλά στοιχεία. Στην αρχή θα 'ναι καλύτερες οι ομάδες, αλλά μετά τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο η κόπωση θα 'ναι πολύ μεγάλη. Οι ομάδες θα δίνουν 3 παιχνίδια την εβδομάδα, με ταξίδια. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ, όπου οι ομάδες έχουν δικά τους αεροπλάνα. Εκεί δεν τους ενδιαφέρει τόσο στην κανονική περίοδο αν θα κερδίσουν ή αν θα χάσουν ένα παιχνίδι. Κάθε ομάδα εδώ θα δώσει πάνω από 70 αγώνες μέσα στη χρονιά, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα παιχνίδια των διεθνών το καλοκαίρι. Ενδεχομένως αυτός ο φόρτος αγώνων μπορεί να επηρεάσει το θέαμα, καθώς οι παίκτες θα εμφανίζονται κουρασμένοι. Είναι ένα καινούριο σύστημα, θα πρέπει να δούμε, να 'μαστε θετικοί και να βελτιώσουμε ό,τι γίνεται». 

...το αν είναι πιο σημαντικό να κερδίσει τη EuroLeague ή τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε τη EuroLeague, δεν το συζητάμε αυτό».

...το αν θα ήθελε να κερδίσει τη EuroLeague μετά από τελικό με τον Ολυμπιακό: «Αυτό θα 'ναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ».

Best of internet