Γιανγκ: «Αν το πρώτο ματς ήταν με την Εφές, δε θα αγωνιζόμουν» (pic&vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Γιανγκ: «Αν το πρώτο ματς ήταν με την Εφές, δε θα αγωνιζόμουν» (pic&vids)

bet365

Ο Πάτρικ Γιανγκ μίλησε στο gazzetta.gr για το πώς ένιωσε όταν μπήκε στο ματς με τους Σέρβους και παραδέχτηκε το ψυχολογικό πρόβλημα απέναντι στην Εφές λόγω του τραυματισμού του απέναντί της. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Πάτρικ Γιανγκ πέρασε ένα πολύ δύσκολο διάστημα από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι και χθες (23/09). Αμέτρητες ώρες αγωνίας για την πορεία της επέμβασης στο γόνατό του, αμέτρητες ώρες στα γυμναστήρια και στα φυσικοθεραπευτήρια και φυσικά αμέτρητες ώρες που αδυνατούσε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Το gazzetta.gr έζησε το πρώτο ματς του Αμερικανού μετά από 317 μέρες, είδε την ανυπομονησία και τη νευρικότητα στο πρόσωπό του και φυσικά μίλησε μαζί του για να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Μόλις στο 3΄της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα ο Γιανγκ σηκώθηκε και πήγε πίσω από τον πάγκο. Η νευρικότητα δεν τον άφηνε σε ησυχία και περπατούσε πάνω κάτω περιμένοντας να ακούσει το όνομά του από το στόμα του προπονητή του.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Ο Γιανγκ έπαιξε τελικά 11 λεπτά και σίγουρα χάρηκε για αυτό, αλλά έχει ακόμη μεγάλο δρόμο μπροστά του.

Ξεκινάω υποχρεωτικά με το… πως αισθάνθηκες;

Όταν ξεκίνησε το ματς περίμενα να δω πως θα λειτουργούσε ο coach, είχαμε συζητήσει πριν τον αγώνα και μου είχε πει πως θα έπαιζα ένα πεντάλεπτο και απλά περίμενα να με φωνάξει. Μέσα μου όσο πλησίαζε εκείνη η στιγμή αισθανόμουν νευρικότητα και… πεταρίσματα. Μόλις πάτησα στο παρκέ όμως ήταν πιο φυσιολογικά για μένα τα πράγματα.

Αισθάνεσαι δυνατός;

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκομαι. Ακόμη δεν είμαι όσο καλά θέλω και σίγουρα απέχω από τον παίκτη που προλάβατε να δείτε πέρυσι. Χρειάζομαι ακόμη χρόνο, αλλά με την καλη δουλειά με τον γυμναστή μας και τους προπονητές νομίζω πως σύντομα θα επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν. Σήμερα (σ.σ χθες) έκανα την αρχή και έβαλα ένα παιχνίδι στο… σακούλι και ελπίζω να βάλω ένα ακόμη την Κυριακή.

Πες μας την άποψη σου για την απόδοση του Ολυμπιακού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα…

Πρέπει αν βελτιωνόμαστε συνέχεια, αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της προετοιμασίας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας, ωστόσο όταν έρθει η στιγμή που θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις να είμαστε έτοιμοι.

Η γνώμη σου για τους Μπιρτς και Γκριν; Δείχνουν να ανταποκρίνονται καλά…

Από την πρώτη μέρα είναι εξαιρετικοί συμπαίκτες και δείχνουν πως προσαρμόζονται, ακούνε με προσοχή τις οδηγίες του προπονητή και καθημερινά προπονούνται. Διαθέτουν πολλές ικανότητες. Ο Έρικ είναι εξαιρετικός με τη μπάλα και ικανός σκόρερ. Ο Κεμ δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό, δεν παραπονιέται ποτέ και για τίποτα και κάνει τη δουλειά του. Εϊναι πολύ ευχάριστο για μας να τους έχουμε μαζί μας φέτος.

Κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε… Με την Εφές τραυματίστηκες πέρυσι, την Εφές θα αντιμετωπίσει την Κυριακή. Το σκέφτεσαι; Σε επηρεάζει;

Φυσικά το σκέφτομαι. Το σκέφτομαι εδώ και λίγες εβδομάδες. Που έμαθα πως θα συμμετείχε και αυτή στο τουρνουά. Δεν ήξερα αν θα έπαιζα στο πρώτο ματς ή στο δεύτερο. Πάντως αν η επιστροφή μου θα ήταν με την Εφές σίγουρα δε θα αγωνιζόμουν. Τώρα έβαλα ένα παιχνίδι οπότε είναι διαφορετικά και θα μπω να παίξω κανονικά. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει ψυχολογικά να βιώσω ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

 

Τελευταία Νέα