Ρίβερς: «Η άμυνα το καύσιμό μας»

Ρίβερς: «Η άμυνα το καύσιμό μας»

Γιάννης Ράμμας
Ρίβερς: «Η άμυνα το καύσιμό μας»

bet365

Ο KC Ρίβερς μίλησε στο gazzetta.gr για τη σημασία της άμυνας στον φετινό ταχύτατο Παναθηναϊκό, για το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του στην ομάδα και για το αν τον απασχολεί ο πρώτος γύρος της Basket League.

Ξέραμε τον θείο του (Μπάιρον Ντίνκινς), τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε κι αυτόν. Για την ακρίβεια, να τον μάθουμε περισσότερο, αφού ήδη είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, κυρίως απ' τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Παναθηναϊκό κοινό ήδη τον έμαθε λίγο περισσότερο στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, τουλάχιστον από επιθετικής πλευράς.

Ο ίδιος δεν ανησυχεί, δείχνει να 'χει κατανοήσει πλήρως το ρόλο του στην ομάδα και περιμένει την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για να το αποδείξει και στην πράξη.

Το gazzetta.gr συνομίλησε μαζί του μετά απ' τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

-Πώς αξιολογείται μία νίκη επί μίας ομάδος όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά σε φιλικό επίπεδο;
Πάντα μία νίκη επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης εμπεριέχει θετικά στοιχεία. Αλλά τώρα ήμασταν περισσότερο επικεντρωμένοι στο πώς θ' αποδώσουμε τις απαραίτητες τιμές στον Διαμαντίδη. Προφανώς κι η νίκη έχει κάποιο ηθικό αντίκτυπο, αλλά δεν ξεχνάμε πως είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Κι εμείς, κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι όλοι. Όλοι έχουμε πολλά να δουλέψουμε πάνω.

-Εσύ εν προκειμένω δεν τα πήγες και τόσο καλά επιθετικά στο τουρνουά, αλλά ιδίως τώρα ο κόουτς σε κράτησε στα κρίσιμα στο παρκέ. Είναι η άμυνα ένας τρόπος ν' αναπληρώσεις μία κακή εμφάνιση στην επίθεση;
Κι όχι μόνο. Δεν είναι δυνατόν να σκοράρεις πάντα πολύ, επομένως πρέπει να δεις πώς θα καλύψεις το κενό. Η άμυνα μετρά πολύ σε κάθε ομάδα, αν δεν αρχίζουν όλα από εκεί.

-Ακόμη και για μία ομάδα με ρόστερ όπως το δικό σας; Γιατί στα χαρτιά δίνετε την εντύπωση μία φύσει επιθετικής ομάδος.
Εννοείται πώς όλα αρχίζουν απ' την άμυνα. Αυτή είναι τo καύσιμό μας. Δεν αρκεί μόνο να σκοράρεις εσύ, πρέπει να εμποδίσεις και τον αντίπαλο να κάνει το ίδιο. Θα υπάρξουν βραδιές που δε θα μπουν τα σουτ και θα πρέπει όλοι να κερδίσουμε απ' την άμυνα.

-Αυτό το «όλοι» δε θα μπορεί να ισχύει στον πρώτο γύρο της Α1, αφού είστε 6 διαβατήρια των ΗΠΑ κι η ομάδα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί μόνο τους 4 από εσάς. Το σκέφτεστε καθόλου από πλευράς κινήτρου, να προσπαθήσετε περισσότερο, ώστε να 'στε και στο ρόστερ στη Basket League; Ή... ένας γύρος είναι, θα περάσει;
Η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος από εμάς θα παίζει. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή να το αποφασίσει. Αλλά ούτως ή άλλως η νέα χρονιά έτσι που θα χρειαστούμε όλοι. Κανείς δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό.

-Ίσως λίγο περισσότερο τώρα χωρίς τον Διαμαντίδη;
Δεν πρόλαβα να παίξω μαζί του, αλλά προφανώς ήταν πολλά στο παιχνίδι του.

-Πώς είδες την τελετή; Έχεις ξαναζήσει κάτι τέτοιο από κοντά;
Όχι, όχι... Εντυπωσιακή τελετή, εντυπωσιακή. Το άξιζε και με το παραπάνω.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα