Μαυροειδής: «Ήθελα να είμαι στην ΑΕΚ»

Μαυροειδής: «Ήθελα να είμαι στην ΑΕΚ»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μαυροειδής: «Ήθελα να είμαι στην ΑΕΚ»

bet365

Μπορεί να μην ήταν από την αρχή στα σχέδια του Γιούρι Ζντοβτς, ωστόσο ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν κρατάει... κακία και δηλώνει στο gazzetta.gr επαγγελματίας και έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητηθεί για την ΑΕΚ.

Λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί στο κοινό της για πρώτη φορά φέτος απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (14/9, 19:00) η ΑΕΚ παρουσίασε την φανέλα της σεζόν 2016-17. Όλοι οι παίκτες ήταν εκεί (σ.σ. εκτός από τους διεθνείς) κι ο Δημήτρης Μαυροειδής έδωσε μία πρώτη... γεύση στο gazzetta.gr για το τι να περιμένει ο κόσμος από την φετινή ομάδα. Παράλληλα, μίλησε για το πως κυλάει η προετοιμασία.

«Είναι ένα σημαντικό φιλικό για εμάς, ωστόσο ακόμα είμαστε στην αρχή. Έχουμε δώσει αρκετά φιλικά, αλλά ακόμα έχουμε αρκετή δουλειά. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Λείπουν ακόμα τρεις παίκτες (σ.σ. Ιβάνοβιτς, Ντίξον, Μιλόσεβιτς). Υπάρχει η κούραση της προετοιμασίας. Ο κόουτς ακόμα δοκιμάζει πράγματα. Ακόμα βλέπει τις δυνατότητες του κάθε παίκτη, τι μπορούν να κάνουν στο παρκέ τι να πετύχουν. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, περιμένουμε τον κόσμο να έρθει. Από κει και πέρα αυτή είναι μόνο η αρχή από αυτά που θα δούμε μέσα στην χρονιά».

Η ΑΕΚ ήδη έχει δώσει αρκετά φιλικά τόσο στη Σλοβενία όσο και επί ελληνικού εδάφους και μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμη, ειδικά από τη στιγμή που λείπουν τρεις παίκτες (Ντίξον, Ιβάνοβιτς και Μιλόσεβιτς) ωστόσο έχουν βγει τα πρώτα συμπεράσματα.

«Η ομάδα φέτος δείχνει να έχει ένα μεγαλύτερο βάθος όσο αναφορά το ρόστερ της. Περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και αυτό βοηθάει τον κόουτς να κάνει σωστές αλλαγές, να κρατάει την ομάδα σε υψηλό τέμπο, με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και σε άμυνα και σε επίθεση. Περισσότερο ισορροπημένο το ρόστερ όσο αναφορά την επίθεση και την άμυνα. Δεν... μονολογούμε μέσα ή έξω από το καλάθι. Υπάρχει μία ισορροπία ανάλογα με το τι ζητάει το κάθε παιχνίδι και ο κάθε αντίπαλος πως παίζει. Περιμένουμε όλα αυτά να τα δείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

«Ήθελα να είμαι στην ΑΕΚ»

Όταν άρχισε ο σχεδιασμός της ΑΕΚ το καλοκαίρι ο Γιούρι Ζντοβτς είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του. Τελικά, η ομάδα έλυσε τη συνεργασία της με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη κι ο... δρόμος για να συνεχίσει στην Ένωση ο Μαυροειδής άνοιξε.

«Ήθελα να ήμουν στην ομάδα. Ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε με έναν τρόπο που δύσκολα θα ήμουν μέσα. Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πλεονασμός να ήμουν κι εγώ στην ομάδα. Μετά έγινε ό,τι έγινε με τον Λουκά και άνοιξε θέση στο ρόστερ και φώναξαν εμένα, γιατί πιστεύω ότι την τελευταία χρόνια έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα και το αναγνώριζε ο κόσμος αυτό. Με φώναξαν δεν έχω κάποιο... πείσμα που δεν ήμουν στην αρχή στο ρόστερ. Είμαι επαγγελματίας, κάνω τη δουλειά μου. Δίνω ό,τι έχω και δεν έχω, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα παλεύω, αυτό είναι το στυλ μου του... στρατιώτη κάνω ό,τι ζητάει ο προπονητής. Ελπίζω και φέτος να είμαι το ίδιο καλός και η ομάδα ακόμα καλύτερη».

Όσο για τη νέα φανέλα: «Πολύ όμορφη η φανέλα, ρετρό με ρίγες! Ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο να την φορέσει και να έρθει στο γήπεδο. Τους περιμένουμε!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα