Η ονειρεμένη 5άδα του Σακίλ

Αλέξανδρος Καραλής
Η ονειρεμένη 5άδα του Σακίλ

bet365

Ο Σακίλ Ο'Νιλ βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες, λόγω της ενταξής του στο Hall Of Fame του NBA, και στο πλαίσιο του γεγονότος αυτού, ο «Σακ» ονόμασε την καλύτερη πεντάδα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Αμερικανός σέντερ έχει, κατά πολλούς, θέση στο τοπ-5 όλων των εποχών, ωστόσο ο ίδιος δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του στην ονειρεμένη 5άδα που ανέφερε ως κορυφαία όλων των εποχών.

Η 5άδα, που κυριαρχεί στο μυαλό του πρώην σέντερ των Λέικερς, απαρτίζεται από τους Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Μπιλ Ράσελ, Τζούλιους Έρβινγκ και Καρλ Μαλόουν.

Μάλιστα, ο «Σακ» θα έχει την τεράστια τιμή να ακούσει το όνομά του να προλογίζεται στην τελετή ένταξής του στο Hall Of Fame από τους Ράσελ και Έρβινγκ!

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Σακίλ είχε δηλώσει για τις φιλοδοξίες της καριέρας του: «Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι οι καλύτεροι, αλλά μόνο λίγοι μπορούν να πουν ότι ήταν οι πιο κυρίαρχοι. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ήθελα να είμαι στη συζήτηση, από πλευράς πρωταθλημάτων και στατιστικών, αλλάζοντας το παιχνίδι όπως ο Μάικλ (Τζόρνταν) κι ο Ουίλτ (Τσάμπερλεϊν) έκαναν!»

 

NBA Τελευταία Νέα