Αλλάζει το σύστημα στα play offs!

Αντώνης Καλκαβούρας
Αλλάζει το σύστημα στα play offs!
Στο πλαίσιο της κλήρωσης της Basket League, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των play-offs. Οι πρώτες 6 ομάδες στην post-season, στις 3 νίκες οι τελικοί.

Περισσότερους ενδιαφέροντες αγώνες επιφυλάσσουν οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των play-offs, που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, την πρόκριση για την post-season, δεν θα παίρνουν πλέον οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη οκτάδα, αλλά οι πρώτες έξι της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι δύο πρώτοι της κατάταξης (σχεδόν πάντα οι δύο «αιώνιοι»), θα περνούν απευθείας στα ημιτελικά, ενώ η 1η φάση των play-offs, θα διεξάγεται με τον 3ο (πλεονέκτημα έδρας) να αντιμετωπίζει τον 6ο και τον 4ο (πλεονέκτημα έδρας) τον 5ο αντίστοιχα, σε σειρά αγώνων που θα κρίνονται στις 3 νίκες. Οι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, θα παίξουν με τις δύο πρώτες επίσης στις 3 νίκες, ενώ ο τελικός και ο μικρός τελικός, θα κριθεί επίσης σε σειρά αγώνων best of five.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα