2η αγωνιστική το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός , 3η το Άρης-ΠΑΟΚ

Κωνσταντίνος Μελάγιες
2η αγωνιστική το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός , 3η το Άρης-ΠΑΟΚ
Το πρώτο ντέρμπι θα 'ρθει νωρίς και φέτος, αφού η κλήρωση της νέας Basket League έβγαλε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ μόλις τη 2η αγωνιστική. Άρης-ΠΑΟΚ αμέσως μετά (3η).

Η κλήρωση της φετινής Basket League μπορεί να είχε μία άγνωστη ακόμη ομάδα (Ομάδα Α), αλλά είχε και αρκετό ενδιαφέρον. Η διαδικασία ξεκίνησε με κλειδάριθμους σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ λόγω κοινής έδρας, σε ΠΑΟΚ και Άρη λόγω Θεσσαλονίκης και σε Απόλλωνα και Προμηθέα λόγω Πάτρας.

Το τζάμπολ του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 08/10 ενώ το πρώτο ντέρμπι θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μόλις την 2η αγωνιστική (16/10) ενώ την αμέσως επόμενη ο Άρης θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο πολύ σημαντικό αυτό ματς, που κατά ήμισυ θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο, οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν με 4 από τους 6 ξένους τους, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλείται να επιλέξει ποιους από τους Τζέϊμς, Φελντίν, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Νίκολς και Γκιστ, θα αφήσει εκτός.

Αυτό θα συμβεί γιατί στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, ο κανονισμός ορίζει ότι οι ομάδες μπορούν να έχουν μέχρι 4 Αμερικανούς και 2 κοινοτικούς και οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν μόνο παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την 2η αγωνιστική της τιμωρίας της έδρας του (η πρώτη θα είναι στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ), στον αγών της πρεμιέρας με τον Προμηθέα Πατρών,

Για την ΑΕΚ, που επίσης πρέπει να εκτίσει μία αγωνιστική τιμωρίας της έδρας της (τη 2η αγωνιστική με το Λαύριο), η πρώτη δυνατή αναμέτρηση είναι την 6η αγωνιστική όπου πηγαίνει στην Πυλαία ενώ αξίζει αναφοράς διότι μπορεί να κρίνονται πολλά, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος υπάρχει το Άρης-ΑΕΚ.

Η 1η αγωνιστική περιλαμβάνει: Λαύριο - Κύμη, Απόλλων - ΑΕΚ, Άρης - Τρίκαλα, Κολοσσός - Ρέθυμνο, Ομάδα Α - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - Προμηθέας, Κόροιβος - Ολυμπιακός

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα