Δεν χωράνε όλοι οι ψηλοί στους Σίξερς (vids)

Δεν χωράνε όλοι οι ψηλοί στους Σίξερς (vids)

Κώστας Κουκούσης
Δεν χωράνε όλοι οι ψηλοί στους Σίξερς (vids)

bet365

Η ομάδα της Φιλαδέλφεια σκοπεύει να παραχωρήσει με ανταλλαγή τον Νέρλενς Νόελ ή τον Τζαλίλ Όκαφορ καθώς με την επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ υπάρχει συνωστισμός στην φροντ λάιν της.

Αυτά παθαίνεις όταν κάθε χρόνο διαλέγεις στο draft παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε το 2013 όταν οι Σίξερς παραχώρησαν στους Πέλικανς τον Τζρου Χόλιντεϊ για να πάρουν τον Νέρλενς Νόελ που μόλις είχε επιλεγεί στο νούμερο 6, συνεχίστηκε με την επιλογή του Τζοέλ Εμπίντ στο νούμερο 3 το 2014 και αυτή του Τζαλίλ Όκαφορ επίσης στο 3 το 2015.

Κάπως έτσι λοιπόν οι Σίξερς έφτασαν πλέον να έχουν τρεις επιλογές πρώτης γραμμής για τη θέση του βασικού τους σέντερ οπότε κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει ώστε να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής και να μην υπάρχουν παράπονα.

Το πλάνο της προηγούμενης διοίκησης ήταν η παρουσία του Νοέλ και του Εμπίντ στην ίδια πεντάδα με τον πρώτο να παίζει «4» στην άμυνα και στην επίθεση να αλλάζουν ρόλους με τον Καμερουνέζο να κινείται έξω από το «ζωγραφιστό», καθώς μπορεί να απειλήσει και από μακριά (τουλάχιστον έτσι λένε οι Σίξερς γιατί εν δράσει δεν τον έχουμε δει ακόμα).

Από τη στιγμή όμως που ο Εμπίντ έχασε και τη δεύτερη του σεζόν, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο πόδι γιατί η πρώτη δεν είχε αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά που είχε υποστεί, οι Σίξερς πήραν και τον Όκαφορ για να είναι καλυμμένοι.

Τώρα όμως που ο Εμπίντ είναι πανέτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του και η διοίκηση έχει αλλάξει και θέλει να εφαρμόσει νέο πλάνο κάποιος εκ των Νόελ ή Όκαφορ θα πρέπει να φύγει. Γιατί δεν φεύγει ο Εμπίντ μπορεί να πει κάποιος. Πρώτον γιατί οι Σίξερς πιστεύουν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα και θα αλλάξει την τύχη τους και δεύτερον γιατί εφόσον δεν έχει παίξει ακόμα όπως είπαμε ούτε ένα παιχνίδι στο ΝΒΑ δεν έχει καμία ανταλλακτική αξία.

Εφόσον ο Μπεν Σίμονς με τον Ντάριο Σάριτς θα καλύψουν τη θέση «4» η Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να παραχωρήσει και τους δύο σέντερ της αλλά από τη στιγμή που ακόμα δεν ξέρει τι μπορεί να της προσφέρει ο Εμπίντ θέλει να κρατήσει σε πρώτη φάση το έναν από τους δύο για παν ενδεχόμενο.

 

NBA Τελευταία Νέα