Μυστήριο με την Wild Card

Αντώνης Καλκαβούρας
Μυστήριο με την Wild Card

bet365

Κορυφώνεται η αγωνία για την επιλογή της ομάδας που θα αντικαταστήσει την Κηφισιά στην Α1, καθώς μέχρι το βράδυ αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης. Πληροφορίες για προβάδισμα του Ηρακλείου στο παιχνίδι και η Δόξα Λευκάδας.

Η συνεδρίαση της επιτροπής αδειοδότησης, που αποτελείται από τους Τάκη Τσαγκρώνη (πρόεδρος), Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος), Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Ψαράκη και Γιάννη Αλεξόπουλο, ήταν προγραμματισμένη για το πρωί στις 10 η ώρα αλλά η απουσία του Νομικού Συμβούλου της ΕΟΚ, Γιώργου Κόνιαρη, δεν επέτρεψε στα μέλη της να λάβουν απόφαση.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί η επιλογή της ομάδας πρέπει να γίνει μέχρι σήμερα (6/9), αφού την Πέμπτη (8/9) θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη η κλήρωση του πρωταθλήματος και η αντικαταστάτρια της Κηφισιάς θα πρέπει να προλάβει να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή της στην Α1 έχοντας στη διάθεση της ένα μήνα μέχρι το πρώτο τζάμπολ της σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο φάκελος του Ηρακλείου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να επιλεγεί, αλλά η ψηφοφορία αναμένεται να κριθεί στο νήμα καθώς η Δόξα Λευκάδας πληρεί το κριτήριο που έχει να κάνει με την αντιπροσώπευση γεωγραφικού διαμερίσματος (Νησιά του Ιονίου) που δεν έχει εκπρόσωπο στην Basket League.

Εάν τελικά οι Κρητικοί πάρουν την 14η θέση που έμεινε «ορφανή» μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς (θα παίξει στη Β' Εθνική) θα επιστρέψουν στην Α1 μετά από 12 χρόνια έχοντας καταφέρει να πηδήξουν δύο κατηγορίες, αφού θα έπαιζαν από... σπόντα στην Α2 λόγω των ανακατατάξεων που προέκυψαν, ενώ σε περίπτωση που ανέβει η Δόξα Λευκάδας θα έχει μετρήσει επίσης το άτυπο κριτήριο της βαθμολογικής προτεραιότητας που είχε (5η πέρυσι στην Α2) με τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, τον Αρκαδικό και την Καβάλα που επίσης έχουνε καταθέσει φάκελο για την Wild Card.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα