Ιταλικό αφιέρωμα στον Ολυμπιακό

Ιταλικό αφιέρωμα στον Ολυμπιακό

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ιταλικό αφιέρωμα στον Ολυμπιακό
Η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας «Foxsports» έκανε αφιέρωμα στον Ολυμπιακό αποθεώνοντας Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι τεράστιο μέγεθος και έτσι η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας «Foxsports» αποφάσισε να κάνει αφιέρωμα στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Σίγουρα η παρουσία του Ντάνιελ Χάκετ στον Πειραιά αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους Ιταλούς οι οποίοι αποθέωσαν εκτός των άλλων τόσο τον Βασίλη Σπανούλη όσο και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αναλυτικά η μετάφραση του αφιερώματος:

«Μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Euroleague, που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το κύπελλο το 2012 και το 2013. Μία ιστορική ομάδα με τεράστιο βάρος στην γηραιά ήπειρο, ικανή να κατακτήσει και το ελληνικό πρωτάθλημα παρά την παρουσία του Παναθηναϊκού. Την τελευταία σεζόν κατέκτησε τον τίτλο παρότι σταμάτησε στην Ευρώπη στο Top 16. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις φιλοδοξίες και τη μεγάλη τους παράδοση, οι Έλληνες θα προσπαθήσουν και φέτος να επιστρέψουν στο σπίτι τους τηνEuroleague.

Στους «ερυθρόλευκους» πάντως αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τις ανανεώσεις και στη συνέχεια με κάποιες προσθήκες που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ήδη υψηλότατου σε θέμα αξίας ρόστερ τους. Η πρώτη κίνησή τους ήταν η ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη για τα επόμενα δύο χρόνια, του πραγματικού αστεριού της ελληνικής ομάδας. Ο 34άχρονος γκαρντ προετοιμάζεται για την έβδομη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Μαζί του θα είναι και ο άλλος μεγάλος αστέρας της ομάδας. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος την τελευταία του σεζόν σκόραρε 14 πόντους ανά παιχνίδι στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός… έχασε τον Ντάριους Οντομ Τζόνσον, που υπέγραψε στην Σάσαρι, αλλά και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι που κατευθύνθηκε στην Μπεσίκτας και την Τουρκία.

Ταυτόχρονα σε αυτήν την σεζόν, σημαντικότατο ρόλο θα έχει ο Ντάνιελ Χάκετ, ο βασικός point guard της εθνικής Ιταλίας. Ο Σφαιρόπουλος αναμένεται να του ζητήσει να αλλάζει συνεχώς τον ρυθμό, προερχόμενος από τον πάγκο κυρίως. Από την άλλη, τα νέα πρόσωπα για τον Ολυμπιακό θα είναι δύο: Ο Ερικ Γκριν και ο Κεμ Μπιρτς. Ο πρώτος είναι ένας Αμερικάνος γκαρντ, της τάξης του '91 και προέρχεται από τους Reno Bighorns, του NBDL, όπου και τελείωσε τη σεζόν με 26,5 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Γκριν έχει ήδη παίξει στην Euroleague τη σεζόν 2013/14, με την φανέλα της Σιένα. Ο Μπιρτς, είναι ένας σέντερ από τον Καναδά, της τάξης του '92, με πολύ καλά φυσικά προσόντα, και την ικανότητα να φέρει στους Έλληνες μεγάλη ένταση στην άμυνα της».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα