Ο Γκριν να γίνει Λο

Ο Γκριν να γίνει Λο

Ο Γκριν να γίνει Λο
Η συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Έρικ Γκριν θα κρίνει πολλά και στον Ολυμπιακό ελπίζουν ο νέος Αμερικανός να θυμίσει τον Έισι Λο.

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2012-13 άλλαξε εντυπωσιακά το αγωνιστικό του πρόσωπο λόγω της άφιξης των Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Λο όχι μόνο συνέχισε στον Πειραιά, αλλά δύο χρόνια μετά τη φυγή του λόγω τραυματισμού (σταμάτησε το μπάσκετ έκτοτε) στον Ολυμπιακό τον νοσταλγούν όλοι. Από τους φιλάθλους μέχρι τον Βασίλη Σπανούλη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Έρικ Γκριν ήρθε φέτος στους Πρωταθλητές Ελλάδας με μοναδικό σκοπό να κάνει ό,τι έκανε κι ο Λο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Να σκοράρει, να δημιουργεί, να απασχολεί την αντίπαλη άμυνα, να παίζει ο ίδιος άμυνα πάνω στη μπάλα και ΚΥΡΙΩΣ να απελευθερώνει τον Βασίλη Σπανούλη στην επίθεση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμενε πολύ στην απόκτηση ενός ποιοτικού γκαρντ δίπλα στον αρχηγό της ομάδας του. Ενός παίκτη που θα είχε την ευχέρεια να σκοράρει ως βασικό πλεονέκτημα στον τρόπο παιχνιδιού του και να μην είναι συμπληρωματικός επιθετικά (π.χ Στρόμπερι).

Ο Γκριν φημίζεται για αυτές τις ικανότητες, αλλά θα πρέπει να τις βγάλει και στο παρκέ.

Μοναδικό αγκάθι ειδικά τους πρώτους μήνες παρουσίας του θα είναι να κατανοήσει τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σπανούλης. Πότε να του πασάρει, πότε να τρέξει να πάρει τη μπάλα από αυτόν, πότε να σουτάρει...

Αν η συνεργασία των δύο παικτών λειτουργήσει τότε ο Έισι Λο θα έχει βρει επιτέλους αντικαταστάτη, κυρίως όμως ο Ολυμπιακός θα είναι εκπληκτικός στην περιφέρειά του και φυσικά δυσκολοκατάβλητος από τις αντίπαλες άμυνες.

Σημείωση: Στη γεμάτη σεζόν του (2012-13) ο Λο είχε στην Euroleague 8.1 πόντους, 2 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ και 41.3% στα τρίποντα.

Αν ο Γκριν κάνει παρόμοια νούμερα ο Σφαιρόπουλος θα είναι τρισευτυχισμένος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα