Πλησιάζει ο Σανικίτζε στον Άρη

Πλησιάζει ο Σανικίτζε στον Άρη

Πλησιάζει ο Σανικίτζε στον Άρη

bet365

Ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Βίκτορ Σανικίτζε ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες μέρες.

Ο 30άχρονος Γεωργιανός ψηλός βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Οι διαπραγματεύσεις του Άρη με τον Βίκτορ Σανικίτζε είναι πολύ προχωρημένες, οι δύο πλευρές έχουν πλησιάσει εντυπωσιακά και λογικά θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες.

Ο Δημήτρης Πρίφτης με την απόκτηση του Σανικίτζε ουσιαστικά ολοκληρώνει το ρόστερ της φετινής ομάδας.

Στη σημερινή media day o τεχνικός του Άρη ανέφερε,

Ο Πρίφτης τόνισε αρχικά, «Να ευχηθώ καλή σεζόν, με υγεία για όλους. Οι σκέψεις είναι όπως κάθε χρόνο πολλές, αλλά εστιάζουμε μόνο στην πρώτη σκέψη, που είναι η επόμενη προπόνηση και σιγά σιγά να μπορέσουμε αυτό το ρόστερ που διαμορφώσαμε να του δώσουμε καλύτερη συνοχή, σύμπνοια, συλλογικό πνεύμα, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδας έχουν αυξηθεί και μπορέσαμε να διεκδικήσουμε και να εντάξουμε στην ομάδα – θεωρητικά και το τονίζω – καλύτερους παίκτες, γιατί όλα αυτά αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο, με τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα. Ο κ. Λάσκαρης και πέρσι και φέτος μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα και με πολλή μελέτη και αρκετή επικοινωνία, πολλή ανάλυση και αρκετή υπομονή διαμορφώσαμε αυτό το ρόστερ, το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μας μένει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι και θα πάρουμε μια απόφαση μέσα στις επόμενες μέρες”, και πρόσθεσε: “Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και με το τι κάνουν και οι άλλοι. Μπορεί να έχουμε διαμορφώσει ένα ρόστερ πιο ανταγωνιστικό, να έχουμε αρκετό ταλέντο, αλλά έχουμε και αρκετές αδυναμίες. Δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω κάποιον στόχο, υπάρχουν επιμέρους στόχοι που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, να αποκτήσουμε μια ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται εύκολα, αλλά γίνεται δύσκολα».

Αναφορικά για την ολοκλήρωση του ρόστερ... «Έχουμε να εντάξουμε ακόμα έναν κοινοτικό παίκτη και εκεί θα τελειώσουμε. Δεν είναι ούτε στα άμεσα, ούτε στα μελλοντικά πλάνα μας να κάνουμε μία προσθήκη. Φυσικά η χρονιά είναι μεγάλη, οι συνθήκες αλλάζουν κι αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ίσως το κάνουμε. Μπορεί να λειτουργήσει ως ασφάλεια (η μία θέση ξένου που είναι ανοικτή), αλλά πάμε για να αποκτήσουμε έναν παίκτη ακόμα, κοινοτικό. Αν μπορούμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως την ξεκινάμε, αυτό θα είναι το ιδανικό».

Για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία στο τέλος της χρονιάς... «Να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει, να είναι ελκυστικό και ταυτόχρονα να σταθεροποιηθούμε όπως έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας καλή παρουσία στην Ευρώπη και μια σταθερή απόδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα του... «Έχουμε ταχύτητα, γρήγορα πόδια, περισσότερη δύναμη μέσα στο καλάθι σε σχέση με πέρσι. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και πιο πιεστικά στην άμυνα, να εκτελέσουμε τα πάντα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Από εκεί και πέρα βλέποντας και τους παίκτες, θα βάλουμε κι άλλα κομμάτια, το σετ παιχνίδι γιατί στην Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε καλοί και σε αυτό».

Για το αν το Champions League μοιάζει να είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό EuroCup... «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, οι ομάδες είναι κοντά η μία στην άλλη. Είναι πρόωρο να πούμε περισσότερα ακόμα. Το ότι προκρίνονται τέσσερις από τις οχτώ δημιουργεί έναν συντελεστή δυσκολίας, δεν είναι όπως πέρσι. Σε σύνολο παιχνιδιών είναι σα να παίζουμε τις δύο πρώτες φάσεις του περσινού EuroCup. Θα δούμε… Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή, γιατί κάποιες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τα ρόστερ τους, όπως κι εμείς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα