Κάθε αρχή και... ενθουσιώδης

Κάθε αρχή και... ενθουσιώδης

Κάθε αρχή και... ενθουσιώδης

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τη σημασία της προετοιμασίας και τις σκέψεις του από την επίσκεψή στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού.

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό θα το παράφραζα ως εξής: κάθε αρχή και ενθουσιώδης.

Μία πρώτη ματιά στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση σε έπειθε για την ανυπομονησία που ένιωθαν οι παίκτες να ξεκινήσει αυτή σεζόν.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να ξεκινάει η προετοιμασία και να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή. Προφανέστατα και ήταν ένας από τους δεκάδες λόγους που δεν έπαιξα στο επίπεδο που θα μπορούσα.

Ευτυχώς σε αντίθεση με μένα οι παίκτες του Ολυμπιακού και αναγνωρίζουν και καταλαβαίνουν πως η συγκεκριμένη περίοδος είναι η σημαντικότερη της σεζόν αμέσως μετά τον Μάιο. Είναι η περίοδος που «μοντάρεις» πράγματα.

Θυμάμαι μία κουβέντα του Λο που μου είχε πει στις αρχές του έτους 2014 όπου δεν έπαιζε πολύ καλά. «Φίλε δεν έκανα προετοιμασία λόγω του τραυματισμού μου και τώρα βγαίνει αυτό το πράγμα. Στην προετοιμασία... χτίζεις για το κορμί σου το χειμώνα». Να θυμίσω πως η προετοιμασία του Έισι το καλοκαίρι του 2013 ήταν μικρή λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου φάνηκαν ανυπόμονοι βέβαια εδώ και καιρό αφού έχουν ξεκινήσει πολλές μέρες νωρίτερα ατομικά προγράμματα, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη βαρύτητα γιατί όποιος παίκτης οποιασδήποτε ομάδας θέλει να λέγεται σοβαρός, οφείλει να γυμνάζεται μόνος του τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Πάμε και σε μερικά πράγματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον από τη χθεσινή επίσκεψη μου στο ΣΕΦ.

- Τρομερό παρκέ. Όμορφα διαμορφωμένα τα χρώματα και οι αντιθέσεις τις οποίες επέβαλλε η Euroleague.

- Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι πιο δυνατός από ποτέ. Δεν υπερβάλλω. Τα εργομετρικά που έκανε ήταν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Το μόνο που μένει πλέον είναι να ξεπεράσει τον φόβο της επαφής με τον αντίπαλο.

- Ο Πάρης Μαραγκός αν αφήσει μία μικρή φράντζα είναι ίδιος ο Ρούντι Φερντάντεθ.

- Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμεινε πως δεν είναι αναγκαία η απόκτηση «τεσσαριού». Εξήγησε πως τα πολλά χρήματα πήγαν στον Γκριν από τη στιγμή που ο Οκάρο Ουάιτ απέρριψε τον Ολυμπιακό. Σεβαστό. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί γινόντουσαν διαπραγματεύσεις με τον Γκείμπριελ αφού είχε αποκτηθεί ο Γκριν και τα λεφτά του παίκτη της Λοκομοτίβ (πλέον) ήταν τα ίδια πάνω κάτω με του Ουάιτ.

- Ο Κεμ Μπιρτς οφείλει άμεσα να επισκεφτεί ένα κομμωτήριο.

- Ο Έρικ Γκριν οφείλει άμεσα να πάρει 5-6 κιλά (κατά προτίμηση όχι με μπέργκερ).

 

Best of internet