Αδέλφια στο παρκέ! (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Αδέλφια στο παρκέ! (pics)

bet365

Οι Ντάριους και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς θα βρεθούν ξανά στην ίδια ομάδα και το gazzetta.gr θυμάται περιπτώσεις που το... μπάσκετ γίνεται αδελφική υπόθεση.

Τα 37χρονα αδέλφια από τη Λιθουανία... σμίγουν ξανά για λογαριασμό της Λιετκαμπέλις και το gazzetta.gr θυμάται ανάλογες περιπτώσεις που αδέλφια βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη!

Από τους Λαβρίνοβιτς... στους Αntetokounbros, τους Νικ και Πατ Καλάθη και τους Φάνη και Χρήστο Χριστοδούλου!

Ντάριους & Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς

Ο Ντάριους βλέπει τη γη από τα.... 2.12, ο Κσιστόφ από τα 2.10. Οι δυο τους έχουν γεννηθεί την 1η Νοεμβρίου του 1979 και έχουν βρεθεί αρκετές φορές στα ίδια... αποδυτήρια! Οι δυο τους άρχισαν την καριέρα τους στην Αλίτα Αλίτους το 1996 και έπαιζαν μαζί μέχρι το 2002. Έπειτα συναντήθηκαν τη σεζόν 2006-2007 στην Ούνικς Καζάν, στη Ζαλγκίρις Καόυνας (2012-13) και πλέον θα παίζουν μαζί στη λιθουανική Λιετκαμπέλις! Φυσικά, έχουν αγωνιστεί αρκετές φορές μαζί στην εθνική ομάδα.

Γιάννης & Θανάσης Αντετοκούνμπο

Πριν ο Γιάννης ζήσει το μεγάλο όνειρο του ΝΒΑ και πριν βρεθούν να παλεύουν παρέα για την πρόκριση στο Ρίο με την Ελλάδα στο Προολυμπιακό του Τορίνο έπαιζαν παρέα στην Α2 Ανδρών. Ο Φιλαθλητικός ήταν το «σπίτι» τους και οι δύο έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην ομάδα του Ζωγράφου κάτω από την ίδια στέγη.

Αντώνης & Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης λατρεύει να παίζει μπάσκετ με τον μεγάλο του αδελφό, Αντώνη και η βοήθειά του στα πρώτα του βήματα στο Περιστέρι ήταν πολύτιμη. Ο άσος του Ολυμπιακού από το 2007 έως το 2011 αγωνιζόταν πλάι στον Αντώνη, που την φετινή σεζόν θ' αγωνίζεται ξανά για την ομάδα του Περιστερίου.

Νικ & Πατ Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης θα έχει... ξεχωριστεί παρέα αυτή τη σεζόν στον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι «πράσινοι» έκαναν δικό τους τον μεγάλο αδελφό του Νικ, Πατ. Αυτή δεν είναι η πρώτη τους κοινή πορεία, αφού είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2011-12.

Πάου & Μαρκ Γκασόλ

Τους έχουμε... δει αρκετές φορές αντίπαλους στο παρκέ, έχουν αγωνιστεί σε ίδιους συλλόγους, ωστόσο διαφορετικές σεζόν, παρόλα αυτά έχουν αγωνιστεί πολλές φορές μαζί με τα χρώματα της Ισπανίας.

Ζόραν & Γκόραν Ντράγκιτς

Τα αδέλφια από τη Σλοβενία έχουν διαπρέψει με το εθνόσημο και έζησαν για λίγο μαζί το όνειρο του ΝΒΑ. Ο Ζόραν τη σεζόν 2014-15 άφησε την Ουνικάχα και βρήκε τον Γκόραν στους Φοίνιξ Σανς.

Φάνης & Χρήστος Χριστοδούλου

Αν κοιτάξουμε λίγο πιο παλιά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε αυτό το δίδυμο. Οι δυο τους άρχισαν να παίζουν μπάσκετ στη Δάφνη και βρέθηκαν μαζί στον Πανιώνιο, όπου κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδος το 1991, το μοναδικό που έχουν στην τροπαιοθήκη τους οι Νεοσμυρνιώτες. Μάλιστα, είχαν βρεθεί μαζί και στην Εθνική ομάδα το 1986 στο Μundobasket της Ισπανίας.

Φυσικά, αυτά τα παραδείγματα δεν είναι οι μόνες... οικογενειακές υποθέσεις (Σωκράτης, Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης - Θανάσης, Δημήτρης Μπιλής - Νικ και Τομ Κατσίκης - αδέλφια Λόρμπεκ, Ούντριχ κ.α.), ειδικά αν κοιτάξουμε αρκετά τον χρόνο πίσω ή αν ρίξουμε μία ματιά στο ΝΒΑ με την πρόσφατη περίπτωση των δίδυμων αδελφών Μόρις στους Σανς.

 

Τελευταία Νέα