Χατζηδάκης: «Έχουμε δουλέψει πολύ»

Χατζηδάκης: «Έχουμε δουλέψει πολύ»

Χατζηδάκης: «Έχουμε δουλέψει πολύ»

bet365

Ο Μανώλης Χατζηδάκης μίλησε για το Eurobasket Παίδων που ξεκινά σε λίγες μέρες με τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας.

Ο Μανώλης Χατζηδάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ως αρχηγός της Εθνικής Παίδων.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Η Ελλάδα πρόσφατα νίκησε τη Γαλλία και τη Γερμανία σε τουρνουά προετοιμασία και ηττήθηκε από την Ισπανία. Τι έμαθε η ομάδα από αυτούς τους αγώνες, οδεύοντας προς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Στο τουρνουά της Ισπανίας ουσιαστικά παίξαμε τους πρώτους μας επίσημους αγώνες, στους οποίους μάθαμε ότι πρέπει να παίζουμε με περισσότερο πάθος και ενέργεια. Στο πρώτο παιχνίδι με την Ισπανία φάνηκαν οι αδυναμίες μας πάνω στις οποίες δουλέψαμε στα επόμενα δυο φιλικά, όπου παράλληλα βρήκαμε ρυθμό. Παίξαμε το δικό μας παιχνίδι και στη συνέχεια καταφέραμε να κερδίσουμε δυο δυνατές ομάδες.»

-Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι για την Ελλάδα στο Ράντομ;

«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή παρουσία, να εκπροσωπήσουμε αξιοπρεπώς τη χώρα μας και παράλληλα να παίξουμε καλό μπάσκετ.»

-Τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να το πετύχει αυτό;

«Έχουμε δουλέψει πολύ και θεωρώ ότι αν ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών μας και πιστέψουμε στην ομάδα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ψηλά.»

-Στην Πολωνία η Ελλάδα βρίσκεται στον Δ’ Όμιλο μαζί με τη Σερβία, την Εσθονία και τη Φινλανδία. Η άποψή σου για το γκρουπ;

«Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος και πρέπει να σεβαστούμε όλους τους αντιπάλους μας. Έχουμε τη Σερβία, η οποία είαι το φαβορί για να φτάσει ψηλά, ενώ τόσο η Εσθονία όσο και η Φινλανδία είναι πολύ αξιόλογες ομάδες.»

-Η τελευταία παρουσία της Ελλάδα σε έναν τελικό σε Ευρωπαϊκό U16 ήταν το 1999 και έχει ένα ακόμη μετάλλιο το 2013. Τι σκέφτεσαι όταν το ακούς αυτό;

«Η ελληνική ομάδα αξίζει να έχει περισσότερες διακρίσεις, γι’ αυτό πιστεύω ότι τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές θα πρέπει να αγωνιστούμε και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε η Ελλάδα να είναι μόνιμα στο υψηλότερο επίπεδο.»

-Είσαι ο αρχηγός της ομάδας. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο αρχηγός, αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι προπονητές μου.»

-Τι ρόλο περιμένεις να έχεις στην ομάδα;

«Ο ρόλος μου, όπως και ο ρόλος όλων μας, είναι να ανταποκριθούμε στις οδηγίες των προπονητών και στις απαιτήσεις της Εθνικής Ομάδας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.»

-Υπέγραψες με την ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι. Γιατί την ΑΕΚ και τι περιμένεις με την παρουσία σου στην ομάδα;

«Υπέγραψα στην ΑΕΚ, γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πιστεύω ότι εκεί θα έχω την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.»

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Οι στόχοι μου για την ερχόμενη σεζόν είναι να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ με την καινούρια μου ομάδα και παράλληλα να βοηθήσω να υλοποιηθούν οι στόχοι της.»

-Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ;

«Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 8 χρονών στο νησί της Λέρου, όπου προπονητής ήταν ο ο πατέρας μου, o οποίος με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ. Πριν από δύο χρόνια ήρθα στην Αθήνα στον Κρόνο και στη συνέχεια πήγα στον Ίκαρο Καλλιθέας.»

-Έχεις κάποιο μπασκετικό ίνδαλμα και ο λόγος που το επέλεξες;

«Ένας απο τους παίκτες που θαυμάζω είναι ο Pau Gasol, επειδή μπόρεσε να κατακτήσει την κορυφή στο μπάσκετ και παράλληλα να γίνει ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος.»

-Επιστρέφοντας στην Εθνική Παίδων, ένας από τους ηγέτες της ομάδας αναμένεται να είναι ο Νίκος Αρσενόπουλος. Τι περιμένεις από αυτόν στο Ράντομ;

«Ο Νίκος, εκτός από εξαιρετικό παιδί και φίλος, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία μας. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα.»

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο συν της ομάδας;

«Είμαστε ομάδα η οποία στηρίζεται περισσότερο στη δυνατή της άμυνα, αλλά η μεγαλύτερή της δύναμη είναι ότι είμαστε μια οικογένεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα