Στέισι Όγκμον: Ο «Plastic Man» του ΝΒΑ! (vids)

Κώστας Κουκούσης
Στέισι Όγκμον: Ο «Plastic Man» του ΝΒΑ! (vids)

bet365

Δεν έγινε ποτέ σταρ, αλλά είναι ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες που έχουμε δει στα παρκέ στο ΝΒΑ και συνήθιζε να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό λόγω των πλαστικών κινήσεων του.

Τον θυμηθήκαμε βλέποντας πως σήμερα (1/8) έγινε 48 ετών και αμέσως μας ήρθαν στο μυαλό φάσεις σαν αυτές που θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν. Ο Στέισι Όγκμον λοιπόν ήταν μεγαλύτερο όνομα στο κολέγιο παρά στο ΝΒΑ αλλά παίκτης με τις δικές του ικανότητες δεν έχει υπάρξει ξανά.

Αυτά που έκανε τα έκαναν μόνο ο Mr. Fantastic (για όσους έχουν διαβάσει Fantastic 4) και ο Τιραμόλα στο ομώνυμο κόμικ. Κοινώς έμοιαζε σαν να μακραίνουν τα χέρια του και γι' αυτό μπορούσε να σκοράρει με διάφορους απίθανους τρόπους. Αρκετά όμως θα αφήσουμε την εικόνα να... μιλήσει από μόνη της και θα καταλάβετε γιατί τον βάφτισαν «Plastic Man».

Οι τωρινοί προπονητές και ειδικά αυτοί των ευρωπαϊκών ομάδων σίγουρα θα τον λάτρευαν γιατί μπορούσε να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Αγωνιζόταν στη θέση «3», έχοντας ύψος 2.03μ., ήταν εξαιρετικός αμυντικός (πήρε το σχετικό βραβείο τα τρία από τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα) και βοηθούσε αρκετά στην επίθεση.

Μαζί με τον Λάρι Τζόνσον και τον Γκρεγκ Άντονι είχαν οδηγήσει το UNLV στην κατάκτηση του τίτλου στο NCAA το 1990 και βλέποντας όλα τα παραπάνω οι Ατλάντα Χοκς τον επέλεξαν στο νούμερο εννιά του ντραφτ το 1991. Μάλιστα του είχαν δώσει πενταετές συμβόλαιο αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων συμφωνία που μέχρι τότε δεν είχε υπογράψει κανένας παίκτης που είχε βρεθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα του ντραφτ.

Στα «γεράκια» ήταν από την πρώτη του χρονιά βασικός παίζοντας ως σούτινγκ γκαρντ, αφού η θέση του σμολ φόργουορντ ήταν κατειλημμένη από τον Ντομινίκ Ουίλκινς και με τη φανέλα τους έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Στα πέντε χρόνια που έμεινε στην Ατλάντα είχε μέσο όρο 13.7 πόντους και στη συνέχεια αγωνίστηκε επίσης στους Πίστονς, τους Μπλέιζερς, στους Χόρνετς και στους Μάτζικ με τους οποίους αποσύρθηκε το 2006 σε ηλικία 38 ετών.

 

NBA Τελευταία Νέα