Η «χημεία» επικράτησε της λογικής (poll)

Η «χημεία» επικράτησε της λογικής (poll)

Η «χημεία» επικράτησε της λογικής (poll)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες συνεχίζει να απορεί με την μη απόκτηση «4αριού» από τον Ολυμπιακό και εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης του προπονητή και της διοίκησης.

Το παρακάτω blog αποτελεί ξεκάθαρα προσωπική άποψη...

Ο χειρότερος προπονητής ξέρει πολλά περισσότερα από τον καλύτερο δημοσιογράφο. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για τον Σφαιρόπουλο (που δεν είναι ο χειρότερος προπονητής κι έχει δύο σερί πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό) και για μένα (που δεν είμαι ο καλύτερος δημοσιογράφος).

Αυτό που φοβόμουν, έγινε.

Διοίκηση και προπονητής αποφάσισαν πως το ρόστερ είναι ολοκληρωμένο και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε άλλη μεταγραφή. Με απλά λόγια δε θα πάρουν ξένο παίκτη πίσω από τον Πρίντεζη.

Θεωρώ πως στην πιο απαιτητική χρονιά από πλευράς δυσκολίας και ποσότητας αγώνων είναι λανθασμένη η απόφασή τους

Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να μην πάρουν τον Κένι Γκείμπριελ αν και η οικονομική διαφορά είχε πέσει περίπου στα 50.000 δολάρια/χρόνο, επειδή «πιστεύουμε στα δικά μας παιδιά. Πιστεύουμε ότι Αγραβάνης και Παπαπέτρου μπορούν να καλύψουν τη θέση μαζί με τον Πρίντεζη».

Σεβαστό, αλλά έχω μία απορία...

Πριν 20 μέρες που παρακαλάγαμε τον Οκάρο Ουάιτ να έρθει δεν πίστευαν στα δικά τους παιδιά; Ή ο Ουάιτ είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν και απέχει τόσο πολύ από τον Κένι Γκείμπριελ; Αν είχε πει το «ναι» ο Ουάιτ, τι θα συνέβαινε τώρα;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ «ΧΗΜΕΙΑ»

Οφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ΟΧΙ για οικονομικούς λόγους, αλλά για λόγους «ΧΗΜΕΙΑΣ».

Η... χημεία σε μία ομάδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα μετά την υγεία (δε φημίζεται ο Ολυμπιακός για αυτό).

Στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να δώσουν σημαντικό ρόλο σε Γκριν, Σπανούλη και Λοτζέσκι. Με την έλευση ενός «τεσσαριού» και με το σκεπτικό ότι θα μοιράζονταν τα 40΄του ματς, αυτός κι ο Πρίντεζης, ο χρόνος συμμετοχής παικτών όπως ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου θα περιοριζόταν αρκετά.

Ξέρετε τι φοβήθηκε ο Σφαιρόπουλος; Τη «γκρίνια» και την κακή ψυχολογία των παιδιών με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Να θυμάστε κάτι για το οποίο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι ισχύει.

Δεν υπάρχει ένας παίκτης που να μην έχει παράπονο στο τέλος ενός αγώνα.

Αυτός που δεν έπαιξε καθόλου θα πει «δε με έβαλε λίγο».

Αυτός που έπαιξε 8΄ θα πει, «με έβαλε λίγο δεν πρόλαβα να βρω ρυθμό».

Αυτός που έπαιξε 32' θα πει, «θα μπορούσε να με είχε αφήσει ένα δίλεπτο ακόμη μέσα».

Σας εγγυώμαι για τα ανωτέρω.

Από την άλλη σκέφτομαι πως οι παίκτες είναι επαγγελματίες, πληρώνονται αδρά και οφείλουν να κάνουν ό,τι τους λέει ο προπονητής. Θα πρέπει να κερδίζουν το χρόνο συμμετοχής από τη δουλειά τους και όχι να τους χαρίζεται για να μη... γκρινιάζουν.

Εγώ ξεκάθαρα είμαι υπέρ της άποψης ό,τι χρειαζόταν 4άρι στην ομάδα. Σε μία σεζόν γεμάτη δυσκολίες, όλοι θα έπαιρναν τις ευκαιρίες τους. Ήθελα να είναι «μπουκωμένο» το ρόστερ ώστε σε κάθε δυσκολία, σε κάθε τραυματισμό να μην ψάχνουν λύσεις και δικαιολογίες....

Προφανώς και (επαναλαμβάνω) οι προπονητές ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα.

Με τεσσάρι ή χωρίς τεσσάρι, η ομάδα χρειάζεται στήριξη.

Με τεσσάρι ή χωρίς τεσσάρι, η ομάδα χρειάζεται πίστη.

Οφείλουμε (παρά τη διαφωνία μας) να σεβαστούμε την απόφαση, αλλά φυσικά και να την κρίνουμε μεσούσης της περιόδου. Το να ασκείς κριτική δε σημαίνει ούτε ότι δεν πιστεύεις στην ομάδα, ούτε ότι δεν τη στηρίζεις.

ΥΓ: Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο θα ψάχνει ξένο 4άρι. Και δε θα βρίσκει γιατί οι καλοί παίκτες θα έχουν συμβόλαιο. Κι αν βρει θα έχει πέσει στην ανάγκη τους και στης ομάδας του και θα τον πληρώσει πολλά περισσότερα από 450 χιλιάρικα (μαζί με τη ρήτρα στην ομάδα του) που θα έδινε τώρα στον Γκέιμπριελ. Και θα ψάχνουμε απλά για «ένα κορμί να μας βοηθάει».

ΥΓ2: Για να τα λέμε και όλα με το όνομά τους. Αν ο Σφαιρόπουλος με δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα λεγόταν Σφαιρόπουλ-ιτς, θα λέγαμε τώρα για τον τρομερό δάσκαλο, τον «προφέσορα» που βγάζει παίκτες εμπιστευόμενος τα Ελληνόπουλα.

ΥΓ3: Την κυρία Μάρω την πειράζει η παλίρροια, δεν εξηγείται διαφορετικά... (άσχετο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.