«Έσπασε» τη σιωπή του ο Μάικλ Τζόρνταν (pic)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Μάικλ Τζόρνταν (pic)

Ο Μάικλ Τζόρνταν αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα ενώ έδωσε 2 εκατ. δολάρια για να «χτιστεί» η εμπιστοσύνη των πολιτών με την αστυνομία. 

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Μάικλ Τζόρνταν (pic)

Ο Μάικλ Τζόρνταν «έσπασε» τη σιωπή του για όλα αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τις φυλετικές διακρίσεις και τις δολοφονίες αστυνομικών. Ο Τζόρνταν λοιπόν ξεκίνησε αναφέροντας πως, «Είμαι περήφανος Αμερικανός, πατέρας και κάποιος που έχασε τον δικό του πατέρα με βίαιο τρόπο, είμαι και μαύρος. Είμαι έντονα προβληματισμένος από τους θανάτους των Αφροαμερικάνων από οπλισμένα χέρια του Νόμου και εκνευρισμένος για τον δειλό τρόπο που στοχοποιούν αστυνομικούς. Συμπάσχω με τις οικογένειες και κατανοώ τον πόνο τους εξαιτίας κάποιου θανάτου».

Ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να συνεισφέρει οικονομικά δίνοντας 2 εκατομμύρια δολάρια στις δύο οργανώσεις (από ένα στην κάθε μία) που στοχεύουν να χτίσουν εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της αστυνομίας.

Στο παρελθόν ο MJ23 έχει κατακριθεί γιατί δεν συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά το έντονο πρόβλημα του τελευταίου διαστήματος στις ΗΠΑ δεν τον άφησε ασυγκίνητο. 

Αναλυτικά η θέση του:

«Ως περήφανος Αμερικανός, ως πατέρας που έχασε τον δικό του πατέρα σε μια παράλογη πράξη βίας και ως μαύρος, έχω προβληματιστεί βαθιά από τους θανάτους Αφροαμερικανών στα χέρια των αρχών επιβολής του νόμου και είμαι θυμωμένος από την άνανδρη και μισητή στοχοποίηση και δολοφονία των αστυνομικών. Θλίβομαι με τις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους του, καθώς γνωρίζω τον πόνο τους πολύ καλά.

Μεγάλωσα με γονείς που μου έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πως μεγάλωσαν, το background τους κι έτσι θλίβομαι και απογοητεύομαι από τον διχασμό και τις φυλετικές εντάσεις που μοιάζουν να επιδεινώνονται τελευταία. Ξέρω ότι αυτή η χώρα είναι καλύτερη από αυτό και δεν μπορώ πλέον να μείνω σιωπηλός. Πρέπει να βρούμε λύσεις που θα εξασφαλίζουν ότι οι "έγχρωμοι" θα λαμβάνουν δίκαιη και ίση μεταχείριση και ότι οι αστυνομικοί που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κάθε μέρα για να μας προστατεύουν θα λαμβάνουν σεβασμό και υποστήριξη.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχω δει από κοντά την αφοσίωση των αξιωματικών που προστατεύουν εμένα και την οικογένειά μου. Έχω σεβασμό για τις θυσίες και τις υπηρεσίες τους. Επίσης αναγνωρίζω πως οι εμπειρίες πολλών έγχρωμων ανθρώπων με την επιβολή του νόμου είναι διαφορετικές από τις δικές μου. Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά με την ελπίδα ότι μπορούμε να ενωθούμε ως Αμερικανοί και μέσω του ειρηνικού διαλόγου και της παιδείας να πετύχουμε μια εποικοδομητική αλλαγή.

Για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια, προχωρώ σε εισφορές του 1.000.000 δολαρίων σε δύο οργανισμούς. Το έργο του πρώτου επικεντρώνεται στο να "χτίσει" εμπιστοσύνη και να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές στην κοινοτική αστυνόμευση. Η δωρεά μου στον δεύτερο οργανισμό θα υποστηρίξει το έργο του για τις μεταρρυθμίσεις που θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μεταξύ των κοινοτήτων και την επιβολή του νόμου. Ωστόσο γνωρίζω ότι οι δωρεές αυτές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να λύσουν το πρόβλημα. Ελπίζω οι πόροι να βοηθήσουν και  τους δύο οργανισμούς να κάνουν τη διαφορά.

Έχουμε το προνόμια να ζούμε στην μεγαλύτερη χώρα του κόσμου - μια χώρα που έχει προσφέρει σε εμένα και την οικογένειά μου τις καλύτερες ευκαιρίες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν εμφανίστηκαν σε ένα βράδυ ούτε θα λυθούν αύριο, αλλά αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να προωθήσουμε μια μεγαλύτερη κατανόηση, μια θετική αλλαγή και να δημιουργήσουμε έναν πιο ειρηνικό κόσμο για τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειες και τις κοινότητές μας». 

Best of internet