Επτά Έλληνες free agent... περιμένουν (vids)

Επτά Έλληνες free agent... περιμένουν (vids)
Το gazzetta,gr αναφέρει επτά περιπτώσεις καλών και έμεπιρων παικτών οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά ψάχνοντας την επόμενη ομάδα τους.

Η στελέχωση των ρόστερ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων συνεχίζεται ενώ στην αγορά παραμένουν αρκετές περιπτώσεις γηγενών παικτών οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Γενικότερε οι ομάδες προσπαθούν να έχουν στη σύνθεση τους ικανούς Έλληνες παίκτες με εμπειρίες έτσι ώστε να πάρουν άμεσα βοήθεια από αυτούς.

Το gazzetta.gr βρήκε εφτά ποιοτικές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών οι οποίοι δε δεσμεύονται με καμία ομάδα και περιμένουν ως free agent τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις με μπόλικη ποιότητα, ωστόσο ξεχωρίσαμε τους παρακάτω (με τυχαία σειρά).

ΒΛΑΝΤΟ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ- 26 ΕΤΩΝ

Το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό έληξε και ο ίδιος αφού περίμενε αρκετά θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο summer league με τη φανέλα των Πέλικανς. Ο Έλληνας φόργουορντ φαίνεται πως έχει προτάσεις από την Ισπανία αν και ο ίδιος θα ήθελε να περιμένει τους «πράσινους».

Πέρυσι στην Α1 τελείωσε με 7.8 πόντους (25.8% στα τρίποντα), 3.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ-31 ΕΤΩΝ

Ξεκίνησε τη χρονιά στην Κηφισιά και την ολοκλήρωσε στην ΑΕΚ. Ο Έλληνας σέντερ έπαιξε αρκετά καλά και ιδιαίτερα στην ημιτελική φάση των playoffs απέναντι στον Ολυμπιακό. Ακόμη δεν έχει βρει ομάδα γιατί θέλει να αγωνιστεί σε αρκετά υψηλό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανανέωσης.

Πέρυσι στην Α1 τελείωσε με 9.3 πόντους (57.2% στα δίποντα) και 5.9 ριμπάουντ.

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ-31 ΕΤΩΝ

Η αλήθεια είναι πως έχει ξενιτευτεί εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο η επιθυμία του να γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναμφισβήτητη. Αρκεί να παίξει σε μία από τις ομάδες της περσινής «τετράδας». Το όνομά του ακούστηκε έντονα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος όμως προτίμησε τον Γιάννη Μπουρούση.

Πέρυσι με την Ζαλγκίρις σε 46 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος είχε 9.9 πόντους (62.4% στα δίποντα) και 4.1 ριμπάουντ. Στην Euroleague (24 ματς) είχε 11.1 πόντους και 4.6 ριμπάουντ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ-28 ΕΤΩΝ

Στον Ολυμπιακό απέκτησε «εικόνες» από τον τρόπο λειτουργίας μίας μεγάλης ομάδας, δούλεψε πολύ καλύτερα, αλλά δεν έπαιξε όσο θα ήθελε. Πήρε λίγες ευκαιρίες στους Πειραιώτες και πλέον αναζητά την επόμενη ομάδα του με σκοπό να μένει στο παρκέ για αρκετή ώρα και να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως το πέρασμά του από την Τενερίφη δεν ήταν τυχαίο.

Πέρυσι σε 13 ματς που έπαιξε είχε 5 πόντους και 1.4 ριμπάουντ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ-24 ΕΤΩΝ

Ο διεθνής φόργουορντ θέλει να αξιοποιήσει τις εμφανίσεις του με την Εθνική στο Τορίνο με την οποία έδειξε πως μπορεί να κάνει καλά κάποια συγκεκριμένα πράγματα ενώ σίγουρα μέσω της δουλειάς μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ. Το πρόβλημα του είναι η εμμονή του με το ΝΒΑ κάτι το οποίο του έχει στοιχίσει μέχρι τώρα αφού έχει παίξει (με εξαίρεση δύο ματς με του Νικς) μόνο στο NBDL.

Πέρυσι με τους Westchester Knicks σε 44 ματς είχε 10.9 πόντους (22% στα τρίποντα), 4.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ-31 ΕΤΩΝ

Πολύ περίεργη η περσινή χρονιά για τον θηριώδη σέντερ. Υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα αφού δεν έπεισε και αντικαταστάθηκε από τον Στίματς. Μετά από λίγο καιρό βρήκε συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ωστόσο στο τέλος της χρονιάς τον «έψαχναν».

Στα 14 παιχνίδια που έπαιξε στην Α1 είχε 10 πόντους (65.2% στα δίποντα) και 3.5 ριμπάουντ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ-25 ΕΤΩΝ

Ο διεθνής γκαρντ διέκοψε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι δεσμευόταν με συμβόλαιο. Η αλήθεια είναι πως με 2 κατακτήσεις Euroleague στο βιογραφικό του και σημαντικό ρόλο στον τελικό του Λονδίνου, πολλοί περίμεναν να προσφέρει περισσότερα στην ΑΕΚ. Πλέον ψάχνει την επόμενη ομάδα του ώστε να τη βοηθήσει και να βοηθηθεί.

Πέρυσι στην Α1 είχε σε 30 αγώνες, 3.3 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, μία ασίστ και 1.4 λάθη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα