Ολυμπιακοί Αγώνες... made in NBA

Κώστας Κουκούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες... made in NBA

bet365

Εκτός από τους 12 των ΗΠΑ, άλλοι 36 παίκτες που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην φετινή Ολυμπιάδα.

Αν και η πόρτα του ΝΒΑ έχει ανοίξει για τα καλά εδώ και χρόνια για παίκτες από όλο τον κόσμο, η τρομακτική αύξηση του σάλαρι καπ προκάλεσε μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι λόγω των εξαιρετικών οικονομικών απολαβών που μπορούν πλέον να διεκδικήσουν.

Έτσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα αγωνιστούν περισσότεροι παίκτες του ΝΒΑ από ποτέ. Πλην των Ηνωμένων Πολιτειών άλλες 10 χώρες θα έχουν στην 12άδα τους τουλάχιστον έναν παίκτη που την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στα παρκέ του ΝΒΑ. Η μόνη που δεν θα έχει, κι αυτό επειδή ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν οι Μέμφις Γκρίζλις θα δώσουν συμβόλαιο στον Ουάνγκ Ζελίν (τον επέλεξαν στο νούμερο 57 του ντραφτ), θα είναι η Κίνα.

Τους περισσότερους θα τους έχει η Ισπανία με εφτά και τους λιγότερους η Βενεζουέλα και η Σερβία με έναν. Ο Πάου Γκασόλ (Σαν Αντόνιο Σπερς), ο Ρίκι Ρούμπιο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), ο Νίκολα Μίροτιτς (Σικάγο Μπουλς), ο Άλεξ Αμπρίνες (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Φιλαδέλφεια Σίξερς), ο Χοσέ Καλντερόν (Λος Άντζελες Λέικερς) και ο Ουίλι Ερνάνγκομεζ (Νιου Γιορ Νικς) είναι οι εκπρόσωποι των Ισπανών στο ΝΒΑ, ο Γκρέιβις Βάσκεζ (Μπρούκλιν Νετς) αυτός της Βενεζουέλας και ο Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς) ο μοναδικός Σέρβος.

Από εκεί και πέρα πέντε παίκτες από το ΝΒΑ θα έχουν η Γαλλία με τους Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς), Μπορίς Ντιαό (Γιούτα Τζαζ), Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ) και Ζόφρεϊ Λοβέρν (Ντένβερ Νάγκετς), η Βραζιλία με τους Λεάντρο Μπαρμπόσα (Φοίνιξ Σανς), Νενέ Ιλάριο (Χιούστον Ρόκετς), Μαρσελίνιο Ουέρτας (Λος Άντζελες Λέικερς), Ραούλ Νέτο (Γιούτα Τζαζ) και Άντερσον Βαρεχάο (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς) και η Αυστραλία με τους Αρόν Μπέινς (Ντιτρόιτ Πίστονς), Άντριου Μπόγκατ (Ντάλας Μάβερικς), Μάθιου Ντελαβεντόβα (Μιλγουόκι Μπακς), Πάτι Μιλς (Σαν Αντόνιο Σπερς) και Τζο Ινγκλς (Γιούτα Τζαζ).

Τρεις η Αργεντινή με τους Μάνου Τζινόμπιλι (Σαν Αντόνιο Σπερς), Λουίς Σκόλα (Μπρούκλιν Νετς) και Νίκολας Μπρουσίνο (Ντάλας Μάβερικς), η Κροατία με τους Ντάριο Σάριτς (Φιλαδέλφεια Σίξερς), Μάριο Χεζόνια (Ορλάντο Μάτζικ) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Μπρούκλιν Νετς) η Λιθουανία με τους Γιόνας Βαλανσιούνας (Τορόντο Ράπτορς), Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Νιου Γιορκ Νικς) και Ντομάντας Σαμπόνις (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και η Νιγηρία με τους Φέστους Εζίλι (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Αλ Φαρούκ Αμίνου (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) και Μάικλ Γκμπινίτζε (Ντιτρόιτ Πίστονς).

Ο αριθμός βέβαια θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερος! Η Ισπανία δεν θα έχει στο ρόστερ της τον τραυματία Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις) και τον Χουάν Ερνάνγκομεζ (Ντένβερ Νάγκετς) που αρνήθηκε την πρόσκληση του Σέρτζιο Σκαριόλο για να προετοιμαστεί για την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, από την Αυστραλία θα λείψουν ο τραυματίας Ντάντε Έξουμ (Γιούτα Τζαζ), ο Μπεν Σίμονς (Φιλαδέλφεια Σίξερς) για να είναι έτοιμος ως νούμερο ένα του ντραφτ για το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, ο Κάμερον Μπέρστοου «κόπηκε» από τους Σικάγο Μπουλς και δεν μπήκε στη λίστα, ενώ ο Θον Μέικερ (Μιλγουόκι Μπακς) δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα την εκπροσωπήσει στις διεθνείς διοργανώσεις.

Από τη Γαλλία απουσιάζουν ο Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), ο Γιοακίμ Νοά (Νιου Γιορκ Νικς) και ο Ίαν Μαϊνμί (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), από τη Σερβία ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ντιτρόιτ Πίστονς), από τη Βραζιλία ο τραυματίας Τιάγκο Σπλίτερ (Ατλάντα Χοκς), από την Αργεντινή ο Πάμπλο Πριχιόνι (Χιούστον Ρόκετς) και από την Κροατία ο Ντράγκαν Μπέντερ (Φοίνιξ Σανς) και ο Ίβιτσα Ζούμπατς (Λος Άντζελες Λέικερς).

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που για διάφορους λόγους δεν θα είναι ενώ θα μπορούσαν να παραβρεθούν στο Ρίο τον επόμενο μήνα, οπότε σκεφτείτε τι έχει να γίνει το 2020 στο Τόκιο!

 

NBA Τελευταία Νέα