Παπαθεοδώρου: «Να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε»

Παπαθεοδώρου: «Να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε»

Παπαθεοδώρου: «Να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην Εθνική Νέων, στη νέα του δουλειά στην Αστανά και στην πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα από την Μπαρτσελόνα.

Η Εθνική Νέων προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄κατηγορίας με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να βρίσκει χρόνο για να μιλήσει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Αναλυτικά στα όσα αναφέρθηκε ο Έλληνας τεχνικός:

Για την Εθνική Νέων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας στη Χαλκίδα: «Είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για την ομάδα που βρίσκεται για πρώτη φορά στη β’ κατηγορία. Είναι κάτι διαφορετικό και δυστυχώς ενώ υπάρχει μια πολύ καλή φουρνιά παικτών δεν θα αγωνιστούν στην μεγάλη κατηγορία φέτος. Έχουμε προετοιμαστεί για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να παίζουμε και για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε και να επιτρέπουμε στους παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους».

Για το αν θα επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου και ποιοι είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι: «Το ευχόμαστε και το πιστεύουμε. Παρότι είμαστε στη β’ κατηγορία υπάρχουν κι άλλες μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις. Ειδικά οι Κροάτες που έχουν παιδιά που έγιναν draft στο ΝΒΑ, όπως Ζούμπατς, Ζίζιτς, ο Αράποβιτς που ήταν με τους Άνδρες στο προολυμπιακό και ο Μπέντερ. Καταλαβαίνετε γιατί επίπεδο μιλάμε. Επίσης οι Βόσνιοι είναι μια πολύ καλή δύναμη, με τον Ατιτς που έχει η ΑΕΚ. Υπάρχουν Μαυροβούνιοι, Ρώσοι και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις που έχουν τον ίδιο στόχο με μας».

Για την φουρνιά της Εθνικής: «Είναι μία από τις καλύτερες φουρνιές. Το δυστύχημα είναι πως δεν είμαστε πλήρεις. Ο Παπαγιάννης έκανε ένα τεράστιο επίτευγμα για το ΝΒΑ αλλά δεν θα είναι μαζί μας. Ο Μήτογλου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, αλλά έχει κάνει χειρουργείο στον ώμο, αλλά δεν θα έχουμε και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που είναι μέλος της ομάδας. Μιλάμε για τρεις απουσίες που ήταν πέρυσι στην πεντάδα. Ο Χαραλαμπόπουλος ήρθε προχθές, αλλά δεν θα είναι πρόβλημα να μπει γρήγορα στη φιλοσοφία της ομάδας. Υπάρχουν απουσίες, απώλειες, αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρίες. Πλέον ανοίγεται ένας δρόμος μπροστά τους στην Α1 και την Εθνική να δείξουν αν μπορούν να φτάσουν στην Εθνική Ανδρών, που είναι μακροπρόθεσμος στόχος της ΕΟΚ και όχι οι εφήμερες χαρές όπως ένα μετάλλιο».

Για το ότι δεν υπάρχουν σουτέρ στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι πολύ σύνθετο το θέμα. Αυτό είναι χάρισμα και όχι προπόνηση να είσαι σουτέρ. Είναι έμφυτο. Ο Νίκος Παππάς έχει έμφυτο ταλέντο να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Πρέπει να έχεις χάρισμα να βάζεις καλάθια. Ο σκόρερ όμως βελτιώνεται. Σε μικρές ηλικίες έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με άλλες λεπτομέρειες. Μην ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένστικτο, διασκέδαση, χαρά, δημιουργία και ίσως δεν δίνουμε την απαραίτητη έμφαση στο σουτ. Για να κάνει κάποιος χίλια σουτ την ημέρα χρειάζεται 3-3,5 ώρες να ασχολείται με μπάσκετ. Με το πρόγραμμα που υπάρχει ένα παιδί 14-15 ετών που πάει σχολείο και κάνει ιδιαίτερα και ξένες γλώσσες, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για μπάσκετ, ο χρόνος είναι πάρα πολύ περιορισμένος, εκτός αν πάρει την απόφαση να παίξει μόνο μπάσκετ. Δεν μπορείς όμως να σταματήσεις τα πάντα και να παίξεις μπάσκετ. Είναι πολύ πιο σύνθετο το πρόβλημα. Είναι δεδομένο πως τα ματς κρίνονται με σουτ. Όλοι οι προπονητές λέμε μην φάμε lay up, κάρφωμα, όμως οι αγώνες κρίνονται από τα σουτ. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι αθλητές πλέον και σε μια φάση όπου κάποιος θα πάει προς το καλάθι, θα εμφανιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο».

Για το επόμενο βήμα του στην Αστανά: «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μετά από αρκετά χρόνια και τα τρία τελευταία χρόνια στην Α1. Έψαχνα αυτό το βήμα, για να έχω νέους ορίζοντες και θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου έδωσαν στην Αστανά, όπου θα αντιμετωπίσουμε σπουδαίους παίκτες και ομάδες. Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα μου και να καταφέρω πράγματα που είναι στόχος για μένα».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Είναι η κορυφαία στιγμή για παίκτη και προπονητή να είναι σε ένα τέτοιο κλαμπ και ειδικά για προπονητή. Σε ατομικό επίπεδο είναι η κορυφαία στιγμή για Έλληνα προπονητή. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο μια ομάδα, αλλά ένας τεράστιος οργανισμός όπου δεν είναι εύκολο να γίνεις ηγέτης. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς Μπαρτζώκα που θα προπονήσει την Μπαρτσελόνα».

 

Τελευταία Νέα