Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Gazzetta team
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

bet365

Μια θέση στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά θα διεκδικήσει το απόγευμα (8/7-17:30-ΕΡΤ1 & OTE Sport 4 HD) στο Τορίνο απέναντι στην Κροατία η Εθνική.

Τα ψέματα τελειώσαν. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με δύο άνετες νίκες κόντρα στο Ιράν και το Μεξικό πέρασε ως πρώτη από τον Α' Όμιλο της διοργάνωσης στα ημιτελικά και πλέον ήρθε η ώρα για το πρώτο σοβαρό τεστ.

Αν το περάσει θα θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για το εισιτήριο, που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με αντίπαλο τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ιταλία και το Μεξικό (8/7-22:00-ΕΡΤ1 & OTE Sport 4 HD). Σε διαφορετική περίπτωση δυστυχώς θα πρέπει να μαζέψει τις αποσκευές της και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για διακοπές.

Η Εθνική έχει τους Κροάτες του χεριού της τα τελευταία χρόνια αλλά δεν παύουν να είναι με διαφορά ο πιο ισχυρός αντίπαλος που έχει συναντήσει έως τώρα στο Τορίνο. Γι' αυτό ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπέδειξε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και τον Ντάριο Σάριτς ως τους πρώτους «στόχους» της ελληνικής άμυνας.

«Πρέπει σίγουρα να περιορίσουμε τα επιθετικά τους ατού, όπως είναι ο Μπογκντάνοβιτς και ο Σάριτς. Επίσης πρέπει να κάνουμε ένα παρόμοιο ημίχρονο όπως αυτό με το Μεξικό, για να τρέξουμε και να παίξουμε άμυνα ώστε να έχουμε μεγάλη τύχη», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός από την πλευρά υπογράμμισε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με το πιο σκληρό σύνολο που έχει παρουσιάσει εδώ και χρόνια η Κροατία: «Περιμένουμε ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι. Θα υπάρχει πίεση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τις αποφάσεις που θα πάρουμε στο μισό γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα μας, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, γιατί θα μας δώσει την δυνατότητα να τρέξουμε και να έχουμε κάποιους εύκολους πόντους σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους στο “πέντε εναντίον πέντε”. Είναι η πιο σκληρή ομάδα της Κροατίας, τα τελευταία χρόνια».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα