Τουρκία – Σενεγάλη 66-62

Gazzetta team
Τουρκία – Σενεγάλη 66-62

bet365

Αν και φαινόταν πως θα επικρατούσε εύκολα η Τουρκία τελικά ίδρωσε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση τη Σενεγάλης και να περάσει στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά που γίνεται στη Μανίλα.

Οι Σενεγαλέζοι, που δυσκόλεψαν πολύ και τον Καναδά, μετά από μια πολύ κακή πρώτη περίοδο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ 11-10 αλλά δεν συνέχισαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στην άμυνα. Οι Τούρκοι βελτιώθηκαν αισθητά στην επίθεση και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου είχαν καταφέρει να πάρουν διαφορά 10 πόντων (33-23).

Η Σενεγάλη έδειξε πως «αναπνέει» ακόμα όταν ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους 8-3 και λίγο αργότερα έκανε την Τουρκία να καταλάβει πως απειλείται σοβαρά μειώνοντας 44-41. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος του παιχνιδιού ξέφυγε 61-52 με τρίποντο του Μπόμπι Ντίξον (23 πόντοι), που ήταν ο κορυφαίος της παίκτης, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να το «καθαρίσει».

Ο Μαλέγε Εντογιέ (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ) έφερε τη Σενεγάλη σε απόσταση βολής (63-60), όμως ο Ντίξον ευστόχησε σε τρίποντο με 45 δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Τούρκων (στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Γαλλία-Φιλιππίνες).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα