Το πρόγραμμα της νέας Euroleague

Gazzetta team
Το πρόγραμμα της νέας Euroleague
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Euroleague της επόμενης σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Στις 6 Ιανουαρίου του 2017 στο ΣΕΦ το δεύτερο παιχνίδι.

Η Euroleague ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα για τη νέα σεζόν. Πλέον υπό το νέο σύστημα διεξαγωγής η κανονική περίοδος της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει έναν «μαραθώνιο» 30 αγώνων για κάθε μία από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν. Θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου του 2017.

Ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα κάνει... ποδαρικό στη νέα Euroleague, αφού την Τετάρτη 12/10 θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ στη Μαδρίτη για το εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν. Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ξεκινούν την Παρασκευή 14/10 όταν θα υποδεχτεί την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για την 8η αγωνιστική (18/11) στο ΟΑΚΑ και για την 16η (6/1/17) στο ΣΕΦ που θα είναι και η πρώτη για τον δεύτερο γύρο. Μάλιστα στην πρώτη τους συνάντηση οι «αιώνιοι» θα προέρχονται και οι δύο από δύσκολες αναμετρήσεις, αφού οι «πράσινοι» στις 16 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν με τη Ρεάλ εκτός έδρας και οι «ερυθρόλευκοι» την ίδια μέρα θα φιλοξενήσουν την Μπαρτσελόνα.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι αρκετά πιο βατό στον πρώτο γύρο με πιο σημαντικές αναμετρήσεις εκτός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τη Ρεάλ αυτές με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (21/10), τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ (10/11), την εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα (02/12) και τις εντός έδρας με την Φενέρμπαχτσε (16/12) και την Λαμποράλ Κούτσα (23/12).

Αντίθετα ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο θα έχει αρκετές δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στον πρώτο εκτός από την Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί επίσης την ΤΣΣΚΑ (03/11), την Μακάμπι (24/11) και την Φενέρμπαχτσε (29/12).