MVP της σεζόν ο Σπανούλης

MVP της σεζόν ο Σπανούλης

Gazzetta team
MVP της σεζόν ο Σπανούλης
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τη σεζόν 2015/16.

Με δύο μπάζερ μπίτερ τρίποντα στους τελικούς στο ΟΑΚΑ στην συγκλονιστική σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ως επιβεβαίωση για την συμβολή του στο δεύτερο σερί Πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων» – μετά από 19 χρόνια – ήρθε η ανάδειξη για πρώτη φορά στην καριέρα του σε TAGHeuer MVP της σεζόν 2015-16.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ψηφίστηκε σχεδόν παμψηφεί από τους προπονητές και αρχηγούς των 14 ομάδων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα) και τους δημοσιογράφους. Στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών συγκέντρωσε 20 ψήφους έναντι 3 του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ σε εκείνη των δημοσιογράφων 18 ψήφους με τους Οκάρο Ουάιτ, Πρίντεζη να παίρνουν από μια ψήφο. Ο «V-Span» ήταν δεύτερος (763 ψήφοι έναντι 890 του Ουάιτ) στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, στην οποία πήραν μέρος 2.609 χρήστες του διαδικτύου.

«Όταν ξεκινά μια σεζόν, ο στόχος είναι στο τέλος της να αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθεια που έχεις καταβάλει και την κούραση που έχεις περάσει», δήλωσε ο 34χρονος γκαρντ των «ερυθρόλευκων» και επισήμανε: «Η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδας, που είχε να συμβεί από τον Ολυμπιακό από το 1997, ήταν το καλύτερο φινάλε. Τα προσωπικά βραβεία έχουν σίγουρα τη δική τους αξία, αλλά αν δεν είχε δουλέψει σωστά όλη η ομάδα, τότε δεν θα είχα πάρει εγώ αυτή τη διάκριση, αλλά το κυριότερο, δεν θα είχε κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο».

«Για ακόμα μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μας, τη διοίκηση και όλους τους ανθρώπους της ομάδας που έκαναν τα πάντα για να τελειώσει η σεζόν επιτυχημένα», συνέχισε ο Σπανούλης και τόνισε: «Αυτός ο τίτλος ήρθε από την ομαδική δουλειά και όλοι τους είναι οι δικοί μου MVP».

Ο Λαρισαίος γκαρντ ήταν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της σεζόν 2015-16 πρώτος σκόρερ με μέσο όρο 13,1 πόντους και δημιουργός με μέσο όρο 5,4 ασίστ του Ολυμπιακού.

Ο Σπανούλης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της σεζόν 2015-16 είχε 13,1 πόντους με 82,2% στις βολές, 46% στα δίποντα κια 33,3% στα τρίποντα ενώ πρόσθεσε και 5,4 ασίστ σε 25′ μέσο όρο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα