Έλα ντε!!!

Έλα ντε!!!

Έλα ντε!!!

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος κάνει τη θετική και την αντι-θετική προσέγγιση του γελαστού απογεύματος κόντρα στο Ιράν με την προοπτική των κρίσιμων νοκ - άουτ για την Εθνική των έξι «rookies»

Τα πραγματικά γεγονότα δεν αλλάζουν. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει, είναι η προσέγγισή τους. Η οπτική γωνία από την οποία ο καθένας θα επιλέξει να τα ερμηνεύσει.

Η περίπτωση της διαδρομής της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά είναι από εκείνες που, ευτυχώς ή δυστυχώς, την απάντηση θα την δώσει μόνη της η ίδια η ζωή. Δηλαδή τα αποτελέσματα στα κρίσιμα νοκ άουτ. Πρώτα της Παρασκευής και μετά του Σαββάτου.

Τελικά θα μας κάνει καλό που θα φτάσουμε εκεί έχοντας αντιμετωπίσει δυο χαμηλά εμπόδια - αν συμφωνήσουμε ότι και το Μεξικό, χωρίς τον Αγιόν, δεν μας τρομάζει- την ίδια ώρα που οι Κροάτες ή οι Ιταλοί θα έχουν στην πλάτη τους ένα προπαρασκευαστικού χαρακτήρα ντέρμπι, το μεταξύ τους; Έλα ντε…

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Μια θετική προσέγγιση λοιπόν, όσων είδαμε στο παρκέ του «PalaOlimpico» στην πρεμιέρα κόντρα στο Ιράν, είναι ότι η «γαλανόλευκη», στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού , εμφανίστηκε σοβαρή και ενθουσιώδης, ειδικά τα έξη παιδιά που έκαναν το ντεμπούτο τους σε μεγάλη διοργάνωση.

Δεν αντιμετώπισε τον αντίπαλο αφ’ υψηλού , στοιχείο που μαρτυρά επίγνωση, την οποία ο Φιλ Τζάκσον ανέκαθεν χαρακτήριζε «πολύ πιο χρήσιμη από την εξυπνάδα».

Σε μια τέτοια περίπτωση , το μεγάλο όφελος, μέχρι να έρθει η ώρα του ημιτελικού, είναι ότι θα έχει κερδίσει χρόνο. Δηλαδή τέσσερις ημέρες παραπάνω όλοι μαζί, στο γήπεδο , στο ξενοδοχείο στην καθημερινότητα. Για μια σύνθεση τόσων νέων προσώπων η βελτίωση της συνεκτικότητας δεν περνάει μόνο από το αγωνιστικό κομμάτι. Ενδεχομένως να περνάει από αυτό, σε πολύ μικρότερο ποσοστό απ’ όσο φανταζόμαστε.

Η επιφυλακτική έως αντι-θετική προσέγγιση, οξύνει την ανησυχία, ότι ο Κατσικάρης και οι παίκτες, δεν θα προλάβουν να δοκιμαστούν σε καταστάσεις που σίγουρα θα χρειαστεί να αντιπαρέλθουν με ομάδες πολύ υψηλότερης ποιότητας. Περισσότερο «ξύλο», περισσότερες επιθέσεις «πέντε εναντίον πέντε» που εκ των πραγμάτων χρειάζονται μεγαλύτερη ομοιογένεια και καλύτερο διάβασμα. Ένας παίκτης και κατ’ επέκταση μια ομάδα, στην πίεση αντιδρά με το ένστικτο. Κάνει αυτό που έχει συνηθίσει , δηλαδή αυτό για το οποίο έχει προπονηθεί. Για να είμαστε ειλικρινείς ότι μέσα σε μια τέτοια προετοιμασία express ο χρόνος δεν φτάνει για να αναπτύξει τέτοιες ικανότητες στο επιθυμητό επίπεδο. Υπό αυτή την έννοια οι Κροάτες και οι Ιταλοί έχουν το πλεονέκτημα. Η μεγαλύτερη παγίδα και ενδεχομένως το πιο δύσκολο έργο που έχει να διαχειριστεί η προπονητική ομάδα, είναι να μην πιστέψει κανείς ότι τα 27 λάθη του Ιράν, τα 17 δικά μας κλεψίματα και οι 7 τάπες που έβγαλε ο απολογισμός της στατιστικής είναι νούμερα που μπορούν να επαναληφθούν σε κρίσιμο ματς.

Ο άγραφος κανόνας λέει ότι το ζητούμενο μιας ομάδα δεν είναι να νιώθει καλά για να παίζει καλά, αλλά να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ειδικά όταν νιώθει άβολα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος