Η ανάλυση του Ιράν από τον Πρίφτη

«ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΥΘΜΟΣ»

Η ανάλυση του Ιράν από τον Πρίφτη

Ο βοηθός του Φώτη Κατσικάρη μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το ποιος είναι ο πρώτος αντίπαλος της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η ανάλυση του Ιράν από τον Πρίφτη

Με αφετηρία την αναμέτρηση με το Ιράν την Δευτέρα (4/7) η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Δημήτρης Πρίφτης μας βάζει στο κλίμα της πρεμιέρας του Προολυμπιακού τουρνουά αναλύοντας τον πρώτο αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«To Iράν στηρίζει το παιχνίδι του, κατά το πλείστον, στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, στο ελεύθερο παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεων του και ύστερα από άμυνες «ζώνης» που εφαρμόζει πολύ συχνά και για σημαντικά χρονικά διαστήματα. Έχει δυο γκαρντ που χρίζουν σημαντικής προσοχής, τους Behnam Yakhchali και  Mohammad Jamshidijafarabadi , γιατί πρόκειται για σκόρερ, διαθέτοντας εύστοχο μακρινό σουτ, αλλά αποτελεσματικότητα διείσδυσης» ανέφερε ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σέντερ του Ιράν, Hamed Hadadi.

«Είναι, ίσως, ο πιο έμπειρος παίκτης του Ιράν και έχει την δυνατότητα να σκοράρει, είτε από το low post, είτε από το high post, ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει φάσεις με την καλή πάσα που διαθέτει στα «κοψίματα» της μπάλας που μπορεί να γίνουν στην «πλάτη» της άμυνας ή βρίσκοντας αμαρκάριστο συμπαίκτη του για να εκδηλώσει σουτ. Αμυντικά, οι παίκτες του Ιράν πιέζουν αρκετά πάνω στην μπάλα και στις εισαγωγικές πάσες, με παίκτες που έχουν έφεση στο «κλέψιμο»

Έχουν μια ιδιαίτερη τακτική στα pick n roll, παίζοντας πολύ πιεστικά και κάθετα, γιατί θέλουν να στείλουν την μπάλα στον Hadadi που έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα το «κόψιμο», παρά τα αργά πόδια του. Χρησιμοποιούν συχνά  «ανοιχτή» άμυνα «ζώνης» για να προστατέψουν τον βασικό σέντερ τους και να τον κρατήσουν εντός της ρακέτας και έτσι δημιουργούν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού.

Πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στον τομέα της ενέργειας, να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο αμυντικό σκέλος και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κάθε παίκτης του Ιράν, γιατί είναι διαθέτουν ρόστερ που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Σημασία έχει ο δικός μας ρυθμός στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Προολυμπιακού τουρνουά».

Best of internet