Ουόριορς - Καβαλίερς 89-93

Ουόριορς - Καβαλίερς 89-93

bet365

Σ' ένα ιστορικό ματς που δεν ήθελες να τελειώσει ποτέ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 89-93, πανηγυρίζουν για πρώτη φορά κι έγιναν η πρώτη ομάδα που γυρνάει από το 3-1 σε Τελικούς!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήθελε Game 7. Το δήλωνε από τα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν την τρίτη ήττα από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και κατάφερε να οδηγήσει τη σειρά εκεί που ήθελε. Και σε αντίθεση με τα όσα είχαμε δει μέχρι τώρα, ο 7ος Τελικός ήταν κλειστός, είχαμε συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα κι ένα ΕΠΙΚΟ φινάλε, στο οποίο οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κατάφεραν να κάνουν το 4-3 με 89-93 μέσα στο Όουκλαντ! Πρώτη ομάδα που γυρνάει από το 3-1 σε Τελικούς ΝΒΑ, πρώτο πρωτάθλημα για τους Καβς, τρίτο δαχτυλίδι για τον ΛεΜπρον!

ΤΟ ΜΑΤΣ
Οι φίλοι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς φώναζαν με απίστευτη ένταση ακόμα και στις… βολές των Πολεμιστών, ωστόσο οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έβρισκαν τις απαραίτητες λύσεις και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει (8-8 στο 4’, 16-16 στο 8’). Στη συνέχεια ο ΛεΜπρον Τζέιμς… πέταξε στο καλάθι των Ουόριορς κι εν τέλει η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 22-23 για το Κλίβελαντ.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο ξεκίνημα του δευτέρου δωδεκαλέπτου. Οι Καβαλίερς σούταραν με 0/7 τρίποντα, ωστόσο ήταν κοντά στο σκορ (29-27 στο 16’) και μάλιστα είχαν απαντήσεις σε κάθε φάση, αφού όταν ο Γκριν με το 4ο τρίποντο του έβαλε μπροστά τους Ουόριορς, ήρθε αμέσως ο Έρβινγκ με γκολ-φάουλ να κάνει το 38-38. Κάπου εκεί, όμως, οι Καβς «κόλλησαν» επιθετικά, ο Γκριν συνέχισε να τα βάζει (22 πόντοι με 5/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα στο πρώτο ημίχρονο) κι οι Πολεμιστές πήγαν στ’ αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων (49-42)! Η ομάδα του ΛεΜπρον πλήρωνε -μεταξύ άλλων- την αστοχία της, καθώς είχε 1/14 τρίποντα, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει ήδη 10/21!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Καβαλίερς αποφασισμένους να γυρίσουν στο ματς. Με δύο τρίποντα JR Σμιθ το σκορ έγινε 54-52 και με καλάθι του Έρβινγκ το Κλίβελαντ ισοφάρισε σε 54-54. Κάπου εκεί, όμως, πήρε… μπροστά ο Στεφ Κάρι, που έκανε το 59-54 με πέντε προσωπικούς πόντους. Η απάντηση ήρθε από τον… Uncle Drew, ο οποίος έκανε το 59-60 και στη συνέχεια το 59-65 δίνοντας ένα φοβερό ρεσιτάλ! Οι Ουόριορς, όμως, επέστρεψαν! Ο Γκριν έφτασε τα 6 εύστοχα τρίποντα κι εν τέλει το σκορ έγινε 71-71 με κάρφωμα του Λίβινγκστον! Μάλιστα, οι Πολεμιστές έκλεισαν την τρίτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 76-75, με τους Καβς να έχουν απαντήσει, αλλά να είναι ξανά πίσω στο σκορ…

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας και πιο καθοριστικής περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι κι όταν οι Καβς πέρασαν μπροστά με τρεις (80-83, 41’) ήρθαν ο Κάρι μ’ έναν απίθανο τρίποντο κι ο Κλέι Τόμπσον με σουτ δύο πόντων να βάλουν μπροστά ξανά τους Ουόριορς. Όλα έδειχναν φινάλε-θρίλερ κι έτσι έγινε. Ο ΛεΜπρον με έξι σερί πόντους έκανε το 87-89, ακολούθησε η ισοφάριση των γηπεδούχων κι εν συνεχεία πολλές άστοχες επιθέσεις. Η μία ομάδα έδινε την ευκαιρία στην άλλη να περάσει μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο τέλος εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι Καβς. Ο King James μ’ ένα φοβερό κόψιμο κράτησε… ζωντανή την ομάδα του, πριν έρθει το ΑΠΙΘΑΝΟ τρίποντο του Έρβινγκ στα -53’’ για να κάνει το 89-92! Στη συνέχεια οι Καβαλίερς έβγαλαν την άμυνα, με τον Λαβ να βάζει δύσκολα στον Κάρι κι ακολούθως ο ΛεΜπρον με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 89-93! Οι Καβαλίερς έγραψαν ιστορία!

Ο ΕΡΒΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟ TRIPLE DOUBLE ΤΟΥ MVP
Ο Καϊρί Έρβινγκ έδωσε ένα προσωπικό ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο κι ήταν εκείνος που έβαλε το καθοριστικό τρίποντο, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο MVP των Τελικών, ΛεΜπρον Τζέιμς, που παρά τα 9/24 σουτ είχε συνολικά 27 πόντους με 11 ριμπάουντ ισάριθμες τελικές πάσες. Από την άλλη, Κάρι και Τόμπσον έμειναν χαμηλά για τα δεδομένα τους, ενώ ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ντρέιμοντ Γκριν (32 πόντους, 6/8 τρίποντα, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ) αποχώρησε ηττημένος από το παρκέ!

Τα δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93

 

NBA Τελευταία Νέα