Πρώτα η παραμονή για τις Νέες

Πρώτα η παραμονή για τις Νέες

Πρώτα η παραμονή για τις Νέες

Η Εθνική Νέων Γυναικών ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της και οι Χριστινάκη και Λούκα μίλησαν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας (9-17/7).  

Οι Νέες ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους στον Κολινδρό κι επέστρεψαν στην Αθήνα μία μέρα πριν από την αναχώρηση για την Πράγα, όπου θα λάβουν μέρος σε διεθνές τουρνουά.

Η Μαριέλλα Φασούλα έδωσε το «παρών» στο γήπεδο και θα είναι στη διάθεση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Ελένης Καφαντάρη.

Βασικός στόχος στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας όπως τόνισαν οι παίκτριες είναι η παραμονή.

Η Ελεάννα Χριστινάκη είπε χαρακτηριστικά: «Μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στον Κολινδρό πάμε στην Πράγα για να συμμετάσχουμε σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να "δεθούμε" περισσότερο μεταξύ μας και να βρούμε τον τρόπο του παιχνιδιού που θα παίζουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε δυνατά μέχρι τις 9 Ιουλίου που αρχίζουν στην Πορτογαλία οι επίσημες υποχρεώσεις μας. Βασικός μας στόχος είναι η παραμονή και πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δουλεύουμε πολύ, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ότι μπορούμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Α΄ Κατηγορία. Αυτή η ομάδα στο μεγαλύτερό της μέρος είναι μαζί από κορασίδες και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Γνωρίζουμε πολύ καλά η μία την άλλη, ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της καθεμιάς και αυτό θα μας κάνει να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο σύνολο».

Από την πλευρά της η Βασιλική Λούκα σχολίασε: «Είχαμε κάποιες απουσίες, αλλά η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Στην αρχή κοιτάξαμε τη φυσική μας κατάσταση και στη συνέχεια προσπαθήσαμε να δεθούμε σαν ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και τώρα που μπαίνουμε όλες πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στα φιλικά. Τώρα η ομάδα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά της».

Σχετικά με το τουρνουά προετοιμασίας στην Τσεχία ανέφερε: «Θα πάρουμε μέρος σε ένα τουρνουά στην Πράγα με δύσκολες ομάδες, όμως αυτό θα μας δώσει δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Η Εθνική ανέβηκε πέρυσι κατηγορία με σχεδόν τις ίδιες παίκτριες, γνωρίζουμε η μία την άλλη και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και ό,τι καλύτερο καταφέρουμε θα είναι ευπρόσδεκτο για την Ελλάδα και για εμάς».

Best of internet