Η τελευταία μεγάλη στιγμή του θρυλικού Κόμπι (vids & pics)

Η τελευταία μεγάλη στιγμή του θρυλικού Κόμπι (vids & pics)

bet365

Ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε το μπάσκετ πολύ φτωχότερο αποχωρώντας από την ενεργό δράση τον περασμένο Μάιο και το gazzetta.gr «θυμάται» το τελευταίο του πρωτάθλημα.

Σαν... χθες λοιπόν, στις 17 Ιουνίου 2010 ο Κόμπι Μπράιαντ φορούσε το 5ο και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, δαχτυλίδι του μετά από μια εκπληκτική σειρά κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Black Mamba οδήγησε την ομάδα του Λος Άντζελες στο δεύτερο σερί πρωτάθλημά της, επικρατώντας των πανίσχυρων Σέλτικς στο 7ο παιχνίδι της σειράς με 83-79.

Ο Κόμπι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, ωστόσο ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ. Αναδείχθηκε MVP των τελικών για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και μάλιστα πήρε την εκδίκησή του από τους Σέλτικς για τον χαμένο τελικό του 2008.

Μέτρησε 28,6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ στα 7 παιχνίδια των τελικών με καλύτερή του επίδοση τους 38 πόντους στο Game 5.

Κι όλα αυτά με νάρθηκα στο δάχτυλο του δεξιού του χεριού, καθώς ο Κόμπι επί δυο χρόνια προτιμούσε να παίζει με το πρόβλημα, παρά να χάσει κάποιο παιχνίδι, κάτι που του άφησε... κουσούρι, καθώς το δάχτυλό του δεν θα επανέλθει ποτέ στην κανονική του μορφή λόγω της καταπόνησης που δέχθηκε τότε.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή σεζόν των Λέικερς μέχρι και σήμερα, αλλά και μια από τις τελευταίες που ο Κόμπι ήταν υγιής.

Ήταν δεδομένο πως αφού έφτασε τα 5 πρωταθλήματα θα έκανε τα πάντα για να πάρει το πολυπόθητο 6ο, ωστόσο δεν τα κατάφερε παρότι στα... χαρτιά η ομάδα του 2013 με Χάουαρντ, Νας και Γκασόλ στο πλευρό του θα μπορούσε να πάρει τα πάντα.

«Δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Έκανα τα πάντα, αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι 100% εντάξει με αυτό διότι το πίεσα όσο περισσότερο μπορούσα» δήλωσε μέσα στη φετινή, τελευταία του σεζόν.

 

NBA Τελευταία Νέα