Σίμτσακ: «Θετικός ο Καββαδάς»

Σίμτσακ: «Θετικός ο Καββαδάς»

Σίμτσακ: «Θετικός ο Καββαδάς»

bet365

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε με τον Βασίλη Καββαδά και ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ θετικός στην προοπτική να παίξει στον Άρη.

Ο σέντερ του Άρη, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το μέλλον του, αλλά και τον Βασίλη Καββαδά, για τον οποίον ενδιαφέρεται η ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Yellowradio 92,8»:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον Άρη για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Ήταν μία εύκολη, κοινή συμφωνία και από τις δύο πλευρές. Πραγματικά σε 5′ από το τηλέφωνο συμφωνήσαμε τα πάντα και έμεινα στην ομάδα».

Για το αν νιώθει ότι έχουν αφήσει κάτι στη μέση:
«Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκομαι για τρίτη σεζόν στον Άρη με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ. Δεν θεωρώ ότι αφήσαμε κάτι στη μέση. Ήταν μία γεμάτη χρονιά. Απλά θέλω να είμαι μέρος σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση, τους παίκτες, τον κόσμο και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξαναφέρουμε τον Άρη ψηλά».

Για το… μυστικό του πως διατηρεί το σώμα του σε εγρήγορση:
«Η θέση του σέντερ είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί συμμετέχει σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Όμως, όλα τα υπόλοιπα είναι έργο του προπονητή και των γυμναστών της ομάδας, οι οποίοι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να διατηρούμε σε κατάσταση που να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Εγώ δεν κάνω και πολλά πράγματα για να πω την αλήθεια. Κάνω αυτό που έκανα πάντα. Το μεγαλύτερο μερίδιο πηγαίνει στους προπονητές που ξέρουν ακριβώς ό,τι χρειάζομαι».

Για το πως νιώθει όταν φωνάζουν το όνομά του στο γήπεδο:
«Σίγουρα είναι εντυπωσιακό να λέει όμορφα λόγια ο κόσμος του Άρη για μένα. Όχι μόνο με χαροποιεί, αλλά με συγκινεί κιόλας, γιατί βρίσκομαι σε μία ιστορική ομάδα που έχουν περάσει παίκτες-θεοί από εδώ. Είναι κάτι ξεχωριστό που μου δίνει τεράστια δύναμη».

Για το αν περίμενε να δεθεί τόσο με τον κόσμο:
«Ο κόσμος ξέρει ότι όταν θα μπω στο γήπεδο, θα δώσω τα πάντα για να κερδίσουμε. Ξέρω ότι δεν έχω το ταλέντο άλλων παικτών, ούτε τα αθλητικά προσόντα, αλλά αυτό που μπορώ και θέλω να κάνω για την ομάδα το κάνω στο 100%. Σίγουρα ο κόσμος το εκτιμάει, μιας και γνωρίζει μπάσκετ, και είναι κάτι το οποίο σου δίνει δύναμη».

Για την ανανέωση του Δημήτρη Πρίφτη:
«Νομίζω ότι όλοι είναι χαρούμενοι με την παραμονή του κόουτς. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα για την ομάδα και σε δύσκολες εποχές. Ειδικά την πρώτη χρονιά, που δεν υπήρχε η οικογένεια Λάσκαρη, με το μπάτζετ και το υλικό που είχε έκανε πάρα πολύ καλή πορεία. Το ήθελε και ο ίδιος και η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη. Συμβαδίζουν τα όνειρα του προπονητή και της διοίκησης. Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν όραμα για την ομάδα και μακάρι η κοινή τους πορεία να συνδυαστεί με μία μεγάλη και ανοδική πορεία του Άρη».

Για τα χρόνια που είναι μαζί με τον Δημήτρη Πρίφτη:
«Ξέρει ο προπονητής ακριβώς τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Ξέρω τι ζητάει ο προπονητής και από εμένα και προσπαθώ να περάσω την φιλοσοφία του προπονητή στους συμπαίκτες μου. Υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης και από τη στιγμή που μου είχε δώσει μία τεράστια ευκαιρία μετά από σοβαρό τραυματισμό, εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να του το ανταποδίδω στο γήπεδο και να τον κάνω να νιώθει καλά μαζί μου και περήφανο».

Για το γεγονός ότι η οικογένειά του είναι στην Αθήνα:
«Είναι το μόνο γεγονός που μου προκαλούσε ενδοιασμούς για την απόφασή μου. Αλλά νιώθω πολύ όμορφα στην Θεσσαλονίκη και στις εποχές που ζούμε, με αυτήν την φερεγγυότητα που υπάρχει από την πλευρά του Άρη να φροντίζω την οικογένειά μου πολύ καλά. Η οικογένειά μου το καταλαβαίνει και ξέρει ότι στην Θεσσαλονίκη περνάω όμρφα. Βρίσκουμε μία μέση λύση και συμβιβαζόμαστε. Ο Άρης μου προσφέρει τα πάντα και είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά αλλού. Είναι πόλος έλξης για όλους τους αθλητές. Όλοι θέλουν να παίξουν στον Άρη».

Για τον Βασίλη Καββαδά που ενδιαφέρεται ο Άρης:
«Είναι ένα παιδί εξαιρετικού χαρακτήρα, πολύ ταπεινό και σεμνό. Το παρουσιαστικό του δεν… συνάδει με τον χαρακτήρα (γέλια). Μπασκετικά, ο προπονητής ξέρει τι μπορεί να προσφέρει. Σε σχέση με τον Πανιώνιο, όταν ήμασταν μαζί, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Το ότι κάνει προπονήσεις με παίκτες Ευρωλίγκα, τον βοηθά πάρα πολύ. Μακάρι να γίνει αυτή η μεταγραφή, γιατί θα βοηθήσει πολύ».

Για το αν μίλησε μαζί του:
«Μίλησα μαζί του και τον ρώτησα γενικά τι έχει στο μυαλό του. Είναι πολύ θετικός. Εγώ του μετέφερα το κλίμα που υπάρχει και ότι μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά πράγματα από την ομάδα. Θα δούμε».

Για την Εθνική Ελλάδος:
«Έχει αλλάξει πάρα πολύ. Έχουν φύγει οι παίκτες που μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές και τρόπαια. Είναι στοίχημα για τους προπονητές. Πιστεύω ότι κολώνα θα είναι ο Αντετοκούνμπο και με ένα γρήγορο στυλ θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Είναι δύσκολα παιχνίδια, αλλά και οι παίκτες είναι οι κατάλληλοι για να το πετύχουμε».

Για τις Ιταλία-Κροατία:
«Τους Κροάτες τους φοβάμαι, φυσικά. Τα μεγάλα ματς, όμως τα χάνουν. Οι Ιταλοί έχουν μία πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω, ότι οι Ιταλοί θα είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος».

Για εκείνον και την Εθνική:
«Αν πάω εγώ, θα κάνω να περπατήσω κανένα μήνα (γέλια). Λέω την αλήθεια. Τι να πω…».

Για το αν έχουν συζητήσει με τους ιθύνοντες για το τι θα χτιστεί στον Άρη:
«Πιστεύω η φιλοσοφία θα είναι η ίδια. Παίκτες οι οποίοι θα είναι πρώτα καλοί χαρακτήρες, μιας και αθλητές και προσόντα βρίσκεις παντού. Το θέμα είναι να το συνδυάσεις με καλούς χαρακτήρες. Έχω εμπιστοσύνη στον κόουτς και το επιτελείο του, ότι θα βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες. Περιμένω και εγώ με ανυπομονησία να δω το τελικό ρόστερ της ομάδας».

Για το επίθετό του:
«Ο πατέρας μου, με τον οποίο δεν έχω καμία επαφή είναι Πολωνός και η μητέρα μου Ελληνίδα. Κράτησα το επίθετό του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα