Game winners & buzzer beaters σε όλη την Ευρώπη (vids)

Γιάννης Ράμμας
Game winners & buzzer beaters σε όλη την Ευρώπη (vids)

bet365

Τα φετινά playoffs αποδεικνύονται τα πιο συναρπαστικά σε όλη την Ευρώπη και τα game winners & buzzer beaters (ή και τα δύο μαζί)... περισσεύουν! Χαμός (και) σε ACB, Serie A, KLS & VTB League.

Στην Ελλάδα τα game winners buzzer beaters του Βασίλη Σπανούλη (και του Βαγγέλη Μάντζαρη στην πρώτη παράταση του Game 4 των Τελικών της Α1 στο ΟΑΚΑ) θα μνημονεύονται για χρόνια, στις υπόλοιπες χώρες δεν έχουν σταματήσει ακόμα να τα βάζουν.

Είτε περιόδου, είτε αναμέτρησης, τα εύστοχα καλάθια στη λήξη είναι καθημερινά στις υπόλοιπες λίγκες ανά την Ευρώπη και σίγουρα πρόκειται για ευθυγράμμιση, αν όχι... πλανητών, παίκτη με το καλάθι.

Έχοντας κάνει τα πάντα φέτος για τη Λαμποράλ Κούτσα, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν αδύνατον να μην έχει κάνει κι αυτό στο ίσως πιο... εξωφρενικό buzzer beater των ισπανικών playoffs.

ACB

ΓΚΙΓΕΜ ΒΙΒΕΣ (Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 87-86 - Game 3 Ημιτελικής Φάσης)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έτοιμη να σκουπίσει τη Βαλένθια, αλλά ο Γκιγέμ Βίβες δεν ήθελε ν' αποχαιρετίσει έτσι το κοινό της ομάδος του στο la Fonteta και καθυστέρησε τον αποκλεισμό κατά 48 ώρες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 89-83 παρ. - Game 3 Ημιτελικής Φάσης)

Ο Τομάς Σατοράνσκι μόλις είχε κάνει το 74-76 και με μόλις -0,9" και κανένα time out ν' απομένουν στη Fernando Buesa Arena η Λαμποράλ Κούτσα χρειαζόταν ένα θαύμα για ν' αποφύγουν τη σκούπα ή αλλιώς τους Χάνγκα & Μπουρούση.

ΤΟΜΑΣ ΣΑΤΟΡΑΝΣΚΙ (Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 73-85 - Game 4 Ημιτελικής Φάσης)

Η Μπαρτσελόνα δεν πιανόταν στο Game 4 στη Fernando Buesa Arena κι ο Τομάς Σατοράνσκι το κατέστησε σαφώς νωρίς στην πρώτη περίοδο.

ΜΠΡΑΝΤ ΟΛΕΣΟΝ (Λαμποράλ Κούτσα-Μπαρτσελόνα 73-85 - Game 4 Ημιτελικής Φάσης)

Ένα buzzer beater δεν ήταν αρκετό στη Μπαρτσελόνα στο Game 4 στη Fernando Buesa Arena κι ο Μπραντ Όλεσον τα διπλασίασε στην τρίτη περίοδο.

SERIE A

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (Τρεντίνο-Αρμάνι Τζις Μιλάνο 61-62 - Game 3 Προημιτελικής Φάσης)

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο είχε την άνεση να κάνει μία ήττα PalaTrento, αλλά ο Αλεσάντρο Τζεντίλε βιαζόταν να σκουπίσει.

ΣΕΡΒΙΑ

ΜΑΡΚΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΙΤΣ (Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας 86-87 - Game 3 Τελικής Φάσης)

Απ' το τελικό +31 της πρεμιέρας ο Ερυθρός Αστέρας είχε βρεθεί να χάνει ακόμη με 20 πόντους (50-30 στο 18') στο Game 2 με την Παρτιζάν, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα απίστευτο comeback στην κοινή Pionir.

VTB LEAGUE

ΚΙΝΟ ΚΟΛΟΜ (Ούνικς Καζάν-Ζενίτ 94-93 - Game 1 Ημιτελικής Φάσης)

Ο Κώστας Καϊμακόγλου πήρε το αμυντικό ριμπάουντ στις 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάνις Τίμα κι ο Κίνο Κολόμ το («γκολ»-)φάουλ του Αρτσιόμ Βίχρομ κι η Ούνικς Καζάν απέφυγε το break απ' τη Ζενίτ στο Basket-Hall.

BONUS

Μπορεί να μη σημειώθηκε στα playoffs, αλλά ακριβώς αυτά αφορούσε. Δείτε πώς ο Ζοάν Σάστρε της αδιάφορης Σαραγόσα στέρησε απ' τη Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη τη συμμετοχή στην postseason της ισπανικής λίγκας σε ό,τι αποδείχθηκε πως ήταν η τελευταία φάση και των δύο ομάδων φέτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα