Η κίνηση-ματ των Καβαλίερς! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Η κίνηση-ματ των Καβαλίερς! (vids)

bet365

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έδειξαν πως είναι ακόμα ζωντανοί κι υπήρξε μία κίνηση-ματ που άλλαξε τα δεδομένα στον τρίτο Τελικό με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

«Το μοναδικό πράγμα που άλλαξε ήταν πως παίξαμε σκληρά. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για 48 λεπτά», αυτή ήταν η εξήγηση του Τάιρον Λου μετά το Game 3 της σειρά των Τελικών με τους Ουόριορς και τη νίκη των Καβαλίερς με 120-90 (σ.σ. 2-1 οι Πολεμιστές). Κι η αλήθεια είναι πως έχει δίκιο.

Υπήρξε, όμως, και μία κίνηση-ματ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κι αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς αγωνίστηκε ως πάουερ φόργουορντ κι έπαιξε απέναντι στον Ντρέιμοντ Γκριν. Η τακτική αυτή έγινε... αναγκαστικά, καθώς ο Κέβιν Λαβ δεν ήταν διαθέσειμος, ωστόσο θύμιζε σε μεγάλο βαθμό την τακτική του Μπίλι Ντόνοβαν, head coach των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, να τοποθετήσει τον Ντουράντ πάνω στον Γκριν.

Ο λόγος που υιοθετήται η συγκεκριμένη τακτική είναι για να υπάρξει αλλαγή στο μαρκάρισμα όταν ο Γκριν στήνει το σκριν για τον Κάρι. Ο φόργουορντ των Ουόριορς λειτουργεί ως playmaker στην επίθεση της ομάδας του, είναι εξαιρετικά επικύνδινος και το μαρκάρισμα από έναν παίκτη όπως ο Ντουράντ ή ο ΛεΜπρον δίνει τη δυνατότητα στους υπόλοιπους να... ελέγχουν πιο εύκολα την κίνηση χωρίς τη μπάλα των Μπαρνς και Ιγκουοντάλα.

Οι Καβαλίερς δεν είχαν το συγκεκριμένο πλάνο στους δύο πρώτους τελικούς, ωστόσο στο τρίτο ματς βάδισαν πάνω σε αυτό -όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί από το sbnation- και τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Νίκη με 120-90 κι ο Γκριν στους 6 πόντους, τη στιγμή που στα δύο πρώτα παιχνίδια αγωνιζόταν ως MVP!

*Στο video ο Γκριν ευστοχεί, αλλά δεν είναι αυτή η φάση που αναζητούν οι Ουόριορς.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια η άμυνα των Καβαλίερς δεν λειτούργησε σωστά, ωστόσο με τον ΛεΜπρον ως άλλο... Ντουράντ, ο Τάιρον Λου φαίνεται ότι βρήκε τη συνταγή της επιτυχίας:

Επίσης, εκτός από την καλή άμυνα στον Γκριν, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΛεΜπρον μπορεί στην αλλαγή να περιορίσει και τον Στεφ Κάρι, όπως φαίνεται στα video του sbnation:

Βέβαια, στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε στην απουσία του Κέβιν Λαβ. Η αξία του άλλοτε άσου των Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι δεδομένη. Επιθετικά το ταλέντο του δεν χρίζει αμφισβήτησης, ωστόσο είναι επίσης δεδομένο ότι με τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον η άμυνα των Καβαλίερς φάνηκε πιο... σωστή και με πιο καλές θέσεις:

Κι αυτό είναι πλέον το ερώτημα για τους Καβαλίερς. Η επιστροφή του Κέβιν Λαβ είναι μεγάλη πρόκληση. Δεν γίνεται να κρατήσεις στον πάγκο τον συγκεκριμένο παίκτη, ωστόσο είναι πιθανό η άμυνα των Καβς να μην ανταποκριθεί όπως στο Game 3. Η απάντηση σε λίγες ώρες στο παρκέ.

 

NBA Τελευταία Νέα