«Greek Freak» χωρίς Εθνική, γίνεται;

«Greek Freak» χωρίς Εθνική, γίνεται;

«Greek Freak» χωρίς Εθνική, γίνεται;

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει με ποιο σκεπτικό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα χειριστεί το «λεπτό» θέμα της «επίσημης αγαπημένης», στο πλαίσιο της αποψινής συνάντησης με τους Μπακς, που έχει αντικείμενο αποκλειστικά την επέκταση του συμβολαίου του.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη συμφωνία της FIBA World και το ΝΒΑ, καμία ομάδα του «άλλου πλανήτη» δεν μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή παίκτη της σε διεθνή διοργάνωση, με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν τεθεί στην διάθεση του Φώτη Κατσικάρη για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9 Ιουλίου), τότε μία τέτοια (απευκταία) απόφαση, θα έχει την... υπογραφή και την στήριξη του ιδίου, έστω κι αν – ουσιαστικά – θα έχει «επιβληθεί» από τους Μπακς, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το περιβόητο max contract, που διεκδικεί ο 21χρονος Έλληνας άσος.

Στην αποψινή συνάντηση, που έχει αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του από το 2017 και μετά, το παρών, εκτός του άτυπου «franchise player» των «ελαφιών» και του ελληνοαμερικανού ατζέντη του, Άλεξ Σαράτση, θα δώσουν οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Γουέσλι Έντενς και Μαρκ Λάσρι, ο general manager, Τζον Χάμοντ και ο προπονητής, Τζέϊσον Κιντ. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα meeting που, εν πολλοίς, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της καριέρας του αλλά πιθανά και να εξασφαλίσει το μέλλον του ιδίου και της οικογένειάς του. Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει αποφασίσει να «χτίσει» γύρω του τον κορμό που θα της επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να του δώσει το μέγιστο δυνατό συμβόλαιο. Σε νούμερα και με βάση το νέο salary cap (όπως αυτό θα διαμορφωθεί υπό τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας), αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσό από 100-120 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 4 ή 5 χρόνια, το οποίο «ζαλίζει» μόνο και μόνο στο άκουσμα του...

Το ζητούμενο είναι αν η διοίκηση του οργανισμού από την Πολιτεία του Ουισκόνσιν, θα χρησιμοποιήσει την πρόθεσή της να του δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας, σαν μέσο πίεσης για να ικανοποιήσει την επιθυμία του προπονητή της, ο οποίος είχε συμβουλεύσει τον Γιάννη, να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της off-season στο γυμναστήριο (με συγκεκριμένο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης) και για τουλάχιστον ένα καλοκαίρι, να τεθεί εκτός Εθνικής ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, γιατί πείτε μου εσείς, ποιος παίκτης – πόσω μάλλον ο Αντετοκούνμπο, με τα τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια – θα διακινδύνευε να χάσει ένα τέτοιο συμβόλαιο, για να παίξει σε ένα προολυμπιακό τουρνουά και όχι απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αν μη τι άλλο, από μόνοι τους αποτελούν όνειρο ζωής.

Όλα τα παραπάνω, ΔΕΝ σημαίνουν αυτόματα ότι η πρώτη «απουσία» του προικισμένου Έλληνα NBAer από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει ήδη να αρχίσει να... χωνεύεται! Απεναντίας, τα επισημαίνουμε, για να καταδείξουμε την δυσκολία του εγχειρήματος και φυσικά για να «φωτίσουμε» την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης, που από τη μία πλευρά, θέλει σαν τρελός να φορέσει τη «γαλανόλευκη» φανέλα (ειδικότερα φέτος) και από την άλλη πρέπει και οφείλει να σκεφτεί το μέλλον της οικογένειάς του, που άλλαξε τρόπο ζωής, αποκλειστικά χάρη σ' αυτόν! Παρ' ότι, λοιπόν, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό, ο Αντετοκούνμπο είναι αποφασισμένος να το παλέψει όσο μπορεί και αυτό έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας, με τους βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή.

Το βασικό επιχείρημά του, πέρα από την επιθυμία του να «ηγηθεί» μίας ολυμπιακής πρόκρισης και να παίξει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Θανάση (που κλήθηκε για πρώτη φορά), είναι ότι ο ίδιος, θεωρεί τον εαυτό του «συνυφασμένο» με την Εθνική ομάδα και δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να λείψει από μία τόσο σημαντική προσπάθειά της. Αποτελεί αυθεντικό προϊόν του ελληνικού μπάσκετ, ενώ το προσωνύμιο που τον έκανε γνωστό στο ΝΒΑ («Greek Freak»), «παντρεύει» τα αθλητικά του προσόντα με την μπασκετική του προέλευση. Όλα τα παραπάνω αποτελούν την βάση, πάνω στην οποία θα πατήσει για να στηρίξει την επιθυμία του να ενισχύσει την «επίσημη αγαπημένη». Η τελική έκβαση της υπόθεσης, θα κριθεί από το πόσο θα επιμείνουν οι ιδιοκτήτες του οργανισμού να συνδέσουν «έμμεσα» (δηλαδή να του πουν «υπογράφεις και αφιερώνεις το καλοκαίρι στην ατομική βελτίωση», πριν καν ο ίδιος τοποθετηθεί σχετικά) το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του, με εκείνο της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας... Καθώς επίσης και από την στάση που θα κρατήσει ο Αντετοκούνμπο, αν στη διάρκεια της συζήτησης, αντιληφθεί ότι αν επιμείνει, θα κινδυνεύσει να χάσει αυτό για το οποίο πάλευε τόσα χρόνια... Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες!

 

Τελευταία Νέα