Ξέρεις που πατάς...

Ξέρεις που πατάς...

Ξέρεις που πατάς...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τι θα ακολουθήσει με Πρίφτη στο τιμόνι του ΑΡΗ για τρίτη σεζόν

Έγινε αρκετή κουβέντα τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την παραμονή ή όχι του Δημήτρη Πρίφτη στον ΑΡΗ. Η έκβαση ήταν θετική και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη δυνατή και για τον ΑΡΗ για ένα βασικότατο λόγο.

Ο Δημήτρης Πρίφτης που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και τον ΑΡΗ σε μία πολύ δύσκολη χρονικά περίοδο, κατάφερε να...γυρίσει το κλίμα υπέρ του κάνοντας τα...βασικά στο μπάσκετ. Σωστές, συνετές και οικονομικές επιλογές ξένων παικτών, μαχητές και ρολίστες Έλληνες παίκτες. Στα δυο χρόνια ανάλογα και με τα μπάτζετ που είχε στην διάθεσή του είχε ποσοστά επιτυχίας στους ξένους παίκτες κοντά στο 80-90%! Αν εξαιρέσουμε την επιλογή Τσούπκοβιτς, ο ΑΡΗΣ βρήκε παίκτες που έδωσαν πολλά περισσότερα από τα 25 και 30 χιλιάρικα που κόστιζαν ο Τόμας ή ο Ριντ ή απέκτησαν υπεραξία και είναι περιζήτητοι όπως ο Μακνιλ και ο Γουάιτ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρίφτης έχει τον τρόπο του, όχι μόνο για να έχει καλούς παίκτες στην ομάδα, αλλά και καλούς χαρακτήρες. Η παραμονή του κατά ένα μεγάλο ποσοστό δίνει προβάδισμα στον ΑΡΗ και για τον Μακνιλ και για τον Γουότερς, ενώ αν ο ΑΡΗΣ έχει ορισμένες πιθανότητες παραμονής του Γουάιτ- αν δεν πάει στο ΝΒΑ που είναι ο μεγάλος του στόχος- το οφείλει ακριβώς στην εμπιστοσύνη που έχουν και οι ξένοι παίκτες στον Δημήτρη Πρίφτη.

Η παραμονή του τελευταίου αποτελεί εγγύηση ότι ο ΑΡΗΣ είτε θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ του και θα το εμπλουτίσει με τις κατάλληλες και αναγκαίες για το κάτι παραπάνω προσθήκες, είτε ακόμα και αν κάποιος παίκτης προτιμήσει να αλλάξει ομάδα, τότε το “μάτι” του Πρίφτη μπορεί να φέρει τον (κάθε) αντι-Γουάιτ. Πόσο μάλλον όταν το μπάτζετ σχεδόν θα διπλασιαστεί και ο ΑΡΗΣ θα ψωνίσει από ένα ράφι πιο ψηλά αν αναλογιστούμε ότι για το αγωνιστικό θα διατεθεί περίπου 1.3 με 1.4 εκ ευρώ.

Στην ουσία με την παραμονή Πρίφτη μένεις στο πλάνο και δεν θα χρειαστεί από την μία να πας από την αρχή και να...ψάχνεσαι. Φυσικά και οι απαιτήσεις από όλους θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Πλέον δεν αρκεί το...μια καλή πορεία στην Ευρώπη και η τετράδα. Ο ΑΡΗΣ οφείλει τη νέα σεζόν να διεκδικήσει κύπελλο και το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους 2 που προπορεύονται και ακόμα βρίσκονται 7-8 εκ ευρώ μακριά του.

Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε και να σεβαστούμε ότι ο Λάσκαρης στα πλάνα του έχει πρώτιστα την αποπληρωμή των χρεών. Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με περίπου 3.5 εκ ευρώ χρέη από την στιγμή που μπήκε στο 99. Έφτασε πλέον να βρίσκεται κάτω από τα 2 εκ ευρώ που βάση προγράμματος θα μπορούσαν να αποπληρωθούν σε μία τριετία από σήμερα. Η πρόθεση της διοίκησης είναι ενδεχομένως να πληρωθούν και νωρίτερα, αν όχι όλα φέτος και να απεμπλακεί μια και καλή η ομάδα από αυτόν τον βραχνά.

Ο κόσμος πάντα βιάζεται, πάντα θέλει το κάτι παραπάνω και πάντα στις αποτυχίες ξεχνά και τις δυσκολίες του παρελθόντος. Οφείλουμε άπαντες να έχουμε απαιτήσεις από τους ανθρώπους που διοικούν τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά παράλληλα να λειτουργούμε με ρεαλισμό και με σεβασμό σε αυτούς που έβαλαν δικά τους χρήματα για να πληρώσουν χρέη που δημιούργησαν άλλοι, αλλά και παράλληλα να δώσουν ξανά όραμα στον κόσμο του ΑΡΗ.

Και έχω την αίσθηση ότι μέρος του οράματος είναι τα σταθερά και σταδιακά βήματα που είτε θα έμεναν στάσιμα είτε θα πήγαιναν αρκετά πίσω, αν από το πρότζεκτ έλειπε ο αγωνιστικός...προιστάμενος, αυτός που δημιούργησε όσα είδαμε στον ΑΡΗ τα δυο τελευταία χρόνια.

Έχω την αίσθηση, λοιπόν, ότι και η οικογένεια Λάσκαρη πέρα από όλα τα υπόλοιπα κατά νου ως βασικό μέλημα είχε αυτό ακριβώς. Το πόσο σημαντικό είναι να...συνεχίσει ο Πρίφτης από το να το πιάσουν πάλι από την αρχή. Μένει να δούμε στο παρκέ τις πράξεις και αν ο σχεδιασμός είναι πράγματι ανάλογος και των 21 λαβάρων στο ταβάνι του Nick Galis Hall. Αν μη τι άλλο όμως με Πρίφτη στο τιμόνι ξέρεις που πατάς...

ΥΓ1 Οι μέρες πλέον πλησιάζουν ώστε να ξέρουμε στο ποδόσφαιρο την επόμενη μέρα. Βασικά ότι θα υπάρχει επόμενη μέρα με την καταβολή του 1.2 εκ ευρώ από τον κ. Καρυπίδη. Υπομονή, λοιπόν λίγες μέρες ακόμα. Υπομονή και για τις...εκκαθαρίσεις. Τις έχει έτοιμες ο Αναστό, αλλά θέλει πρώτα να μπει και ο τελευταίος μισθός στους λογαριασμούς των παικτών. Ως το τέλος της βδομάδας είπε σήμερα ο κ. Καρυπίδης...

ΥΓ2 Για κρατήστε το ονοματάκι του Ντίλαρντ που γίνεται κοινοτικός με την εθνική Αλβανίας και... αρέσει. Όπως και ο Σοκό αρέσει, αλλά και για τους δυο θα εξαρτηθεί από τις...καραμπολές! O Μούρτος άξιζε την παραμονή, σειρά έχει ο Μπίλαρος και μετά αρχίζουν και οι Αμερικάνοι.

ΥΓ3 Παράνομη η σύνθεση της ΕΕΑ(άρα δεν μπορεί και να συνεδριάσει και αν πάρει αποφάσεις είναι άκυρες) εδώ και λίγες μέρες διαβάζω σε όλα τα ΜΜΕ. Ποιος να δείτε blogger του gazzetta τα έγραφε αυτά; Από την άλλη ωραίες οι φωτογραφίες Τσίπρα, Κοντονή με τον Θεό του μπάσκετ Νίκο Γκάλη, αλλά μήπως να τελειώνουμε με τα θέματά μας γιατί έχουμε μπροστά μας μεταγραφές και προετοιμασία;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!