Τσίπρας στον Γκάλη: Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα (pics)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Τσίπρας στον Γκάλη: Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα (pics)

Τσίπρας στον Γκάλη: Πώς το κάνατε και στεκόσασταν στον αέρα (pics)

Ο Νίκος Γκάλης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τιμηθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ολοκληρωθεί η ονοματοδοσία του κλειστού του ΟΑΚΑ.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ έφτασε στις 12:55 συνοδευόμενος από την σύζυγό του, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση και ο Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής...

Ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον Γκάλη: «Πως το κάνατε και στεκόσαστε στον αέρα; Προσπαθούσαμε, όλα τα παδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πως το κάνατε;», για να του απαντήσει ο Νικ: «Το έκανα... Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πως...»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα: «Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Άρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας...»

«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, συμπλήρωσε: από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό». 

Τέλος, ερωτηθείς για την προσπάθεια της Εθνικής στο προσεχές Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, τόνισε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο». 

Από τη μεριά του, ο Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: «Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η ελληνική Κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προφορά του. Η ελληνική Πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον, απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητή». 

Αναφορικά με το πότε θα γίνει η τελετή της ονομασία του γηπέδου, ο Υφυπουργός, επεσήμανε: «Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή».

Best of internet