Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού
Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι η ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη κι από εκεί και πέρα ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και το μόνο σίγουρο είναι πως τις αμέσως επόμενες μέρες (μέχρι και την επομένη της φιέστας) άπαντες θα πανηγυρίζουν για αυτό τους το κατόρθωμα. Από τους παίκτες μέχρι και τους διοικούντες.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχουν ήδη καταλήξει σε ορισμένα θέματα ενόψει του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Μίας σεζόν κατά την οποία οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν όπως πάντα με στόχο το πρωτάθλημα και την παρουσία τους το Final 4. Αρχικό μέλημα του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η παραμονή του Βασίλη Σπανούλη. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ επιθυμούν να κλείσει ο αρχηγός τους την καριέρα του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν. Όπως συνέβη και την τελευταία φορά, ο Σπανούλης θα εμφανιστεί μόνος του στις διαπραγματεύσεις χωρίς τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς με τη συνάντηση να προορίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση θα καθορίσει και τις υπόλοιπες κινήσεις.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ, ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

Συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν οι Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Τολιόπουλος και Μουράτος.

Συμβόλαιο με option ανανέωσης από τον Ολυμπιακό έχουν οι Στρόμπερι, Χάκετ, Παπαπέτρου (μόνο NBA out), Αθηναίου, Ουόρικ, Όντομ.

Ελεύθεροι μένουν οι Σπανούλης, Τσαϊρέλης, Χάντερ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ο οποίος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν έχοντας ανανεώσει πέρυσι τέτοια εποχή το συμβόλαιό του έχει αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί η option αποχώρησης για τους Όντομ, Ουόρικ και Στρόμπερι. Ο Οθέλο Χάντερ έχει ενημερώσει τη διοίκηση πως θα συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θα αποχωρήσει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Μοναδικό ερωτηματικό υπάρχει πάνω από το όνομα του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος είναι νεαρός, ελπιδοφόρος, δουλευταράς, αλλά την πρώτη του σεζόν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Ολυμπιακός πιστεύει πολύ στις ικανότητές του και λογικά θα συνεχίσει στον Πειραιά. Το γεγονός όμως ότι πιάνει θέση ξένου δε βοηθά την κατάσταση αφού ενδεχομένως να ξεκινήσει η σεζόν με εφτά ξένους κάτι το οποίο δε θέλουν στην ομάδα.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Στην περίπτωση που παραμείνει ο Σπανούλης, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για 3-4 παίκτες.

Ο Σφαιρόπουλος αντί του Στρόμπερι θέλει ένα scoring point guard. Κάποιον που να μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα ώστε αυτή να μην προσαρμόζεται με 2-3 αμυντικούς πάνω στον Σπανούλη. Πρώτη επιλογή τους είναι ο Μπραντ Ουοναμέικερ, περίπτωση την οποία δεν έχουν απλά κοιτάξει αφού ο παίκτης είναι ενήμερος. Οι Πειραιώτες σκέφτηκαν και την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς η οποία εγκαταλείφθηκε αμέσως αφού ο Αμερικανός της Λαμποράλ ξεκαθάρισε ότι θέλει πρωταγωνιστικό ρόλο κάτι που δε μπορεί να συμβεί στον ολυμπιακό μιας και ζήτησε εγγυήσεις για αυτή του την επιθυμία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σε όλη τη διάρκεια τη σεζόν έπαιζε ουσιαστικά μόνος του στο «4», λάθος το οποίο θα διορθώσουν στην ομάδα. Ήδη έχει υπάρξει συζήτηση με τον Οκάρο Ουάιτ ενώ στα υπόψιν είναι και ο Κένι Γκέιμπριελ της Καρσίγιακα. Ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι μετακινηθεί περισσότερο στη θέση «5» ενώ αν προκύψει ανάγκη θα βοηθά και στο «4».

Σκοπός του Ολυμπιακού είναι αν φέρει έναν Έλληνα ψηλό και αυτός θα είναι είτε ο Ίαν Βουγιούκας, είτε ο Γιώργος Μπόγρης. Αν παραμείνει ο Μιλουτίνοφ τότε δύσκολα θα έρθει ξένος παίκτης αντί του Οθέλο Χάντερ. Αν αποχωρήσει ο Σέρβος με μορφή δανεισμού, τότε θα αποκτηθεί ξένος με πρώτο στη λίστα να είναι το όνομα του Κόλτον Άιβερσον (ελεύθερος) και να ακολουθεί του Αρτσιόμ Παρακχούσκι (έχει συμβόλαιο με Ούνικς, αλλά είναι απογοητευμένος).

ΡΟΣΤΕΡ 15 ΠΑΙΚΤΩΝ ΛΟΓΩ EUROLEAGUE

Οι απαιτήσεις της νέας Euroleague λόγω της νέας μορφής της διοργάνωσης είναι τεράστιες και στην ομάδα έχουν αποφασίσει πως πρέπει να έχουν τουλάχιστον 15 ετοιμοπόλεμους παίκτες.

Στο μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου το ιδανικό ρόστερ θα είναι το εξής: Μάντζαρης, Χάκετ, ξένος γκαρντ, Σπανούλης, Αθηναίου, Τολιόπουλος, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Πρίντεζης, ξένο τεσσάρι, Αγραβάνης, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Έλληνας σέντερ ή ξένος σέντερ. Αν επιλεχθεί ξένος τότε θα ξεκινήσει η σεζόν με κάποιον ξένο να παίζει μόνο στην Ευρώπη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα