Προβάδισμα Πεδουλάκη για την επόμενη ημέρα

Προβάδισμα Πεδουλάκη για την επόμενη ημέρα

Προβάδισμα Πεδουλάκη για την επόμενη ημέρα

bet365

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού τα έλεγε μέχρι τα χαράματα με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο ΟΑΚΑ κι αν δεν προκύψει άλλη αξιόλογη επιλογή θα μπουν μαζί στη «μετά Διαμαντίδη» εποχή. Ποιοι άλλοι συνεχίζουν και ποιοι όχι.

Η επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη απ' την ενεργό δράση μόνο εύκολη δε φαντάζει, αλλά στον Παναθηναϊκό ήδη έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τον... νέο Παναθηναϊκό και πιθανότατα υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η διοίκηση κι ο «Άρτζι» έμειναν μέχρι τα χαράματα στο ΟΑΚΑ και συζήτησαν πώς θα μπορέσουν να πορευτούν μαζί και τη νέα χρονιά. Παρών στη συζήτηση ήταν κυρίως ο Μάνος Παπαδόπουλος και για λίγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι η χρονική διάρκειά της, η οποία ξεπέρασε τις 3 ώρες, αφήνει να εννοηθεί πως δεν αφορούσε μόνο τον απολογισμό, αλλά και την πιθανή ανανέωση της συνεργασίας. Τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα και το ενδεχόμενο να προκύψει άλλη επιλογή, ικανή να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των μεγάλων επιτυχών, πάντα θα υπάρχει, αλλά ο 52χρονος προπονητής δείχνει να 'χει σαφές προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε υποψηφίου.

Με αυτό δεδομένο, ο Παναθηναϊκός της νέας χρονιάς θα 'ναι χτισμένος πάνω στη δική του φιλοσοφία κι ήδη τα πρώτα κομμάτια του παζλ είναι έτοιμα.

Οι Έλληνες

Ο Νικ Καλάθης θ' αναλάβει το ρόλο του ηγέτη, με τον αναγεννημένο απ' τη στιγμή της επανενεργοποίησής του Νίκο Παππά να βρίσκεται δίπλα του και τους Χαραλαμπόπουλο & Παπαγιάννη επίσης να χαίρουν της εμπιστοσύνης του, όπως φάνηκε και στη σειρά των Τελικών της Α1. Ο τελευταίος έχει NBA opt out, αλλά δεν προορίζεται για υψηλό πικ στο προσεχές ντραφτ της 23/6 (δικαίωμα απόσυρσης συμμετοχής μέχρι και 10 ημέρες πριν), χωρίς απαραιτήτως το ένα να ορίζει το άλλο. Με συμβόλαιο δεσμεύεται κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος δεν είχε ρόλο στην τελική σειρά κι όχι μόνο, αλλά η νέα ημέρα τον θέλει να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες. Θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς ήδη έχουν κι οι μικροί Λούντζης, Κόνιαρης, Καλαϊτζάκης & Παπαδάκης.

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο του συμβόλαιό του, αλλά αναμένεται να συνεχίσει κι αυτός, αφού ο «Άρτζι» κι όχι μόνο ποντάρουν πολλά πάνω του. Δεν είναι τυχαίο πως τον είχε χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές θέσης (ακόμη και σαν πόιντ γκαρντ) στην πρώτη χρονιά του στην ομάδα.

Χωρίς συμβόλαιο είναι κι ο Αντώνης Φώτσης, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί πια τον τελευταίο συνδετικό κρίκο της παλιάς με τη νέα γενιά κι αναμένεται να 'χει την ευκαιρία του να τους καθοδηγήσει και φυσικά να κλείσει την καριέρα του όπως θέλει.

Οι ξένοι

Η λίστα των ξένων ήδη είχε αρχίσει ν' αδειάζει απ' την ημέρα απομάκρυνσης του Σάσα Τζόρτζεβιτς κι επιστροφής του Αργύρη Πεδουλάκη (βλ. Πάβλοβιτς & Κούζμιτς) και θα συνεχίσει έτσι μέχρι να... γεμίσει πάλι.

Ο Τζέιμς Φελντέιν με συμβόλαιο μέχρι το 2018 φαντάζει σίγουρος (τα πολυετή συμβόλαια των ξένων είθισται να 'ναι 1+1 κι ούτω καθεξής), ενώ, όλως παραδόξως, ο Τζέιμς Γκιστ, παρότι με ακόμη ένα χρόνο υπόλοιπο συμβολαίου, ίσως όχι τόσο προς το παρόν, κυρίως λόγω συχνότητας των παραπτωμάτων του. Απ' την άλλη, είναι παίκτης που σαφώς κι αρέσει σε άπαντες στον Παναθηναϊκό και δύσκολα μπορεί να βρει άλλον τέτοιον στην αγορά, επομένως οι πιθανότητες παραμονής του είναι περισσότερες.

Ενδεχομένως το ίδιο να ισχύει και στην περίπτωση του Έλιοτ Ουίλιαμς, παρότι η επέκταση συμβολαίου έμοιαζε δεδομένη μέχρι πριν από λίγο. Η περίπτωση ανανέωσης δεν αποκλείεται, αλλά προφανώς όχι με τα λεφτά της... παραλίγο επέκτασης, ενώ ο ίδιος προφανώς θα 'χει το νου και στις Ηνωμένες Πολιτείες κι όχι μόνο, αφού πρόλαβε να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του επί «Σάλε».

Απ' την άλλη, παρελθόν θ' αποτελέσουν οι Ραντούλιτσα, Χέινς & Χάντερ όπως... πρόδωσε κι η σχεδόν μη χρησιμοποίησή τους απ' τον «Άρτζι» στα κρίσιμα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα