Τα τρίποντα θα κρίνουν το πρωτάθλημα

Τα τρίποντα θα κρίνουν το πρωτάθλημα

Τα τρίποντα θα κρίνουν το πρωτάθλημα

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τα δύο σημαντικότερα προβλήματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και πιστεύει πως όποιος τα... βάλει θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.

Οι τελικοί συνεχίζονται με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα στα ματς που απομένουν. Δεν ξέρω αν θα είναι ένα ή δύο (για δύο το βλέπω...), αλλά ο μεν Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει κάπως το κενό του Πρίντεζη, ο δε Παναθηναϊκός την κούραση βασικών παικτών του όπως Φώτσης, Γκιστ, Διαμαντίδης.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Η φετινή παρουσία του Έλληνα φόργουορντ απέδειξε γιατί είναι αναντικατάστατος. Ο Ολυμπιακός τον άφησε ουσιαστικά μόνο του να παλεύει στα σημαντικά ματς με αποτέλεσμα να «λαβωθεί» δύο φορές προς το τελείωμα της σεζόν.

Ο «Πριντ» προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα. Εκτός από το σκορ και τους πόντους, αποτελεί βασικό δημιουργό από το low post. Επίσης οι ικανότητές του φθείρουν με φάουλ και ενέργεια τον αμυντικό του. Αφήστε που στο ματς του ΟΑΚΑ είδαμε και παγίδες κάποιες φορές όταν έπιανε τη μπάλα.

Αυτομάτως όλα αυτά τα ξεχνάει ο Ολυμπιακός αφού ο Πεδουλάκης δε θα αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο ούτε τον Αγραβάνη ούτε τον Παπανικολάου, ούτε τον Ουόρικ οι οποίοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο «4».

Είτε ένα, είτε δύο ματς παιχτούν στη συνέχεια χωρίς τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ξεπεράσει τους 65 πόντους. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΥΣΤΟΧΗΣΕΙ ΣΕ 10 ΤΡΙΠΟΝΤΑ. Επίτηδες το τονίζω με κεφαλαία γιατί μπορεί να συμβεί.

ΤΟ ROTATION ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να πορευτεί χωρίς τους Ραντούλιτσα, Χείνς και με ελάχιστη συμμετοχή των Ουίλιαμς και Χάντερ. Οι «πράσινοι» στον τρίτο τελικό έπαιξαν ουσιαστικά με δύο ξένους. Οκ, βγήκε ο Παπαγιάννης κι ο Χαραλαμπόπουλος, αλλά πόσο πιθανό είναι οι δύο πιτσιρικάδες να επαναλάβουν παρόμοια εμφάινση σε δύο ακόμη παιχνίδια; Σε ένα μπορεί. Σε δύο, το αποκλείω.

Με τους Φώτση, Γκιστ και Διαμαντίδη να είναι κουρασμένοι, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επιπλέον βοήθεια και δύσκολα θα τη βρει από τον Ραντούλιτσα και τον Χάντερ. Αυτός είναι και ο λόγος που υπολογίζω στο αυριανό παιχνίδι να παίξει περισσότερα από 7-8 λεπτά είτε ο Χέινς είτε ο Ουίλιαμς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με τα συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα και τις αδυναμίες που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια των τελικών, θεωρώ πως η ομάδα που θα βρει εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 θα έχει τεράστιες πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Όποιος τα βάλει... θα το πάρει.

ΥΓ: Με τον Άρη τον τελευταίο χρόνο (περισσότερο) συνεργαζόμασταν. Με τα γέλια μας και τις διαφωνίες μας.

ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία μέχρι και την τελευταία στιγμή, τόσο στο γραπτό του λόγο όσο και στο προφορικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.