Mαυροειδής: «Είχαμε πολλές αλλαγές που... δεν έχω ξαναδεί»

Mαυροειδής: «Είχαμε πολλές αλλαγές που... δεν έχω ξαναδεί»

Mαυροειδής: «Είχαμε πολλές αλλαγές που... δεν έχω ξαναδεί»

bet365

Η τρίτη θέση ήρθε μέσω των playoffs για την ΑΕΚ κι ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο gazzetta.gr για το θετικό πρόσημο που αφήνει το κλείσιμο της σεζόν. Χέρστον: «Μείναμε ενωμένοι μέχρι το τέλος».

Μία... τρελή σεζόν για την ΑΕΚ έλαβε τέλος με τον καλύτερο τρόπο! Στην χρονιά που επέστρεψε στην Ευρώπη, η Ένωση έβαλε πλάτη στα αγωνιστικά προβλήματα και στις απανωτές αλλαγές στο ρόστερ και κατέκτησε την τρίτη θέση των playoffs της Α1 απέναντι στον Άρη στο Game 4 της σειράς.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, που ήρθε στην ομάδα από την Κηφισιά όταν ήδη είχε ξεκινήσει η σεζόν, έβαλε θετικό πρόσημο μετά την ολοκλήρωση της φετινής πορείας της ομάδας, αφού ο στόχος της τρίτης θέσης επιτεύχθηκε.

Ο 30χρονος άσος της Ένωσης ανέφερε αρχικά στο gazzetta.gr: «Το πρόσημο για την ομάδα είναι θετικό με την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Αυτός είναι ένας πραγματικός στόχος για την ομάδα που επιτεύχθηκε. Κι ιδιαίτερα βάση των όλων προβλημάτων που είχαμε μέσα στη χρονιά. Με τις αλλαγές προπονητών, με τις αλλαγές παικτών. Είχαμε πάρα πολλές αλλαγές... που δεν έχω ξαναδεί. Γενικά μπορώ να πω ότι η χρονιά είναι πετυχημένη. Ένα κακό ίσως μπορεί να είναι ότι σταματήσαμε νωρίς στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε κι άλλο. Αλλά όλα αυτά τα προβλήματα δεν μας άφησαν... δεν μας βοήθησαν.

Τώρα, είχαμε περισσότερο χρόνο. Καταφέραμε φτιάξουμε κάποια πράγματα στην ομάδα να βρούμε κάποια χημεία και να φτάσουμε εδώ. Στην κατάκτηση της τρίτης θέσης».

«Ήμασταν πολύ καλή παρέα!»

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε απανωτές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο ο Δημήτρης Μαυροειδής από την φετινή σεζόν κρατάει: «Το κλίμα της ομάδας. Ήμασταν όλοι πολύ κοντά. Ήμασταν πολύ καλή παρέα. Ήταν από τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω ζήσει στην καριέρα μου. Είναι πολύ σημαντικό για να πας πιο... ψηλά. Ήταν πολύ καλό αυτό φέτος και θα κρατήσω αυτή την παρέα».

Ίσως αυτό που έλειψε ήταν μία νίκη που δεν επιτεύχθηκε απέναντι στους «αιωνίους»: «Θέλαμε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Μία νίκη περισσότερο για το γόητρο. Ξέραμε ότι φέτος δεν μπορούμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο. Όπως είπα λόγω των προβλημάτων. Του χρόνου θα είναι πιο εφικτός στόχος αυτός. Φέτος, απλά μία τέτοια νίκη θα μπορούσαμε να κάνουμε».

Όσο για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος μας βοηθούσε φέτος. Ακόμα και στα εκτός έδρας ματς μας στήριζε. Οι επιτυχίες βάζουν τον κόσμο να έρχεται περισσότερο στο γήπεδο. Ελπίζω του χρόνου να... μεγαλώσει ακόμα περισσότερο κι ο κόσμος της ΑΕΚ να έρχεται να βλέπει ακόμα περισσότερο το μπάσκετ».

Χέρστον: «Μείναμε ενωμένοι μέχρι το τέλος»

Ο Μαλίκ Χέρστον με τη σειρά του μίλησε αρχικά για τα παιχνίδια με τον Άρη: «Ήταν σκληρό παιχνίδι ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έπαιξαν καλά. Μας έκαναν να... παλέψουμε. Φτάσαμε στο τέταρτο ματς κι όλοι έπαιξαν σκληρά για τη νίκη».

Ο ίδιος ήταν ο κορυφαίος του Game 4 με 24 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ: «Δίνω τα εύσημα στους συμπαίκτες μου. Πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν να κάνω ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να παίξω καλά και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει την τρίτη θέση στα playoffs».

Αυτό που κρατάει από αυτή τη σεζόν είναι το καλό κλίμα: «Είχαμε πολλές αλλαγές μέσα στη σεζόν, αλλά μείναμε μαζί, μείναμε ενωμένοι μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό είναι το σημαντικό που μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα